"AKTIVISTA" címkével ellátott hírek
Ukrajna egységét támogató aktivistákat fogtak el fegyveres önvédelmi csoportok két külön incidensben vasárnap az orosz erők által ellenőrzött Krím félszigeten - közölték kijevi aktivisták, illetve az egyik elhurcolt családja.
Kínvallatás hatására amerikai kémnek vallotta magát Dmitrij Bulatov, a korábban elrabolt és megkínzott ukrán ellenzéki aktivista.
Megszüntették Oroszországban a büntetőeljárást az első tíz Greenpeace-aktivista ellen - jelentette be szerdán a nemzetközi környezetvédő szervezet.
Kiengedték a szentpétervári börtönből az eddig előzetes letartóztatásban lévő Greenpeace-aktivisták első csoportját, miközben csütörtökön újabb aktivisták szabadon engedéséről döntöttek az orosz nagyváros kerületi bíróságai.
Több ezren tüntettek szerte a világban szombaton, hogy követeljék a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet Oroszországban őrizetbe vett aktivistáinak szabadon engedését.
A mozgalom hat tagja vetkőzött félmeztelenre egy róluk készült dokumentum film bemutatója előtt.
Kijött a sodrából az amerikai first lady egy adománygyűjtő rendezvényen. Michelle Obama először figyelmeztette, majd saját távozását is kilátásba helyezve "ultimátumot adott" egy melegjogi aktivistának, aki megzavarta beszédét.
A Középiskolai Hálózat (KiHa) és a kormány oktatást érintő intézkedései ellen tiltakozó más oktatói és hallgatói szervezetek képviselői pénteken este jelképesen eltemették a közoktatást Szegeden.
Az újabb eset rávilágít az egyiptomi rendőrségnek a kormányellenes tüntetőkkel szembeni brutalitására, amely a múlt héten közfelháborodást váltott ki. Több mint hatvan ember halt meg Egyiptomban az országos tiltakozó akciókban.
A francia ügyészség az egyik áldozat török sofőrjét gyanúsítja a párizsi kurd intézet három aktivistájának január eleji meggyilkolásával. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft