"AKTIVISTA" címkével ellátott hírek
Civil és hajléktalan aktivisták foglaltak el egy üresen álló, önkormányzati tulajdonban lévő kétszintes házat szombaton kora délután a főváros VII. kerületében, a Csányi utcában. A ház bejáratánál tízen alkotnak élőláncot, míg néhányan bementek az egyik üres lakásba.
Tucatnyi ember, köztük egy rendőr is megsérült szombaton abban a verekedésben, amely a vajdasági Bácson (Bac) a községi képviselőtestület frakcióinak hívei között robbant ki egy napok óta tartó helyi hatalmi viszály miatt.
A török titkosszolgálat (MIT) hónapok óta bizalmas tárgyalásokat folytat az életfogytiglanra ítélt Abdullah Öcalannal a kurd felkelők lefegyverzéséről.
Hétévi börtönre ítéltek két rendőrt Bahreinben vasárnap, mert a tavalyi hatalomellenes megmozdulások során a börtönben halálra vertek egy ellenzéki aktivistát.
Amint lehunyja a szemét, Abdul Farhad előtt megjelennek a szeptember 8-án megélt szörnyű pillanatok: hogy elűzze a képet, azóta esténként felgyújtja a villanyt és megpróbál ébren maradni.
Legalább 16 civil - köztük hét gyerek és öt nő - halt meg vasárnap egy légitámadásban a szíriai Idlíb tartományban - jelentette egy jogvédő szervezet.
Az orosz titkosszolgálat (FSZB) munkatársai Kijevben elraboltak, megkínoztak, majd magánrepülőgépen hazaszállítottak egy szélsőbalos orosz ellenzéki aktivistát - hozta nyilvánosságra hétfőn Szerhij Kiricsuk, a Borotyba (Harc) nevű ukrán baloldali egyesület vezetője.
A jövő heti elnökválasztás kampányában sok erőszakcselekmény történt, de eddig ez volt a legsúlyosabb.
Motoros baleset, gyalogosgázolás, vízbefulladás, csecsemő újraélesztés – ilyen és ehhez hasonló baleseti szituációkban kellett helytállniuk a 41. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen résztvevőknek Szeged belvárosában, szombaton. A Magyar Vöröskereszt a verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét.
Teljes mértékben szociáldemokrata párttá vált a Magyar Szocialista Párt, hangsúlyozta Békéscsabán Mesterházy Attila, aki kifejtette, hogy csupán néhány esetben ért egyet a kormány és a parlament intézkedéseivel. A Hír6 arról is kérdezte a pártelnököt, hogy szabad-e, lehet-e álláskereső diplomásokat utcasöprésre kényszeríteni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft