"ALAPKŐLETÉTEL" címkével ellátott hírek
Mégpedig a Szent Miklós Park (az Ortodox püspökség előtti terület) ünnepélyes alapkőletétele. Ezúttal egy olyan terület rekonstrukciója indul el, amely összeköti a felújított belvárost az Almásy-kastély parkjával. A kedd délutáni rendezvényen többek között ünnepi beszédet mondott dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára (is).
Alapkőletétel zajlott Gyulán. Mégpedig a Szent Miklós Park (az Ortodox püspökség előtti terület) ünnepélyes alapkőletétele. Ezúttal egy olyan terület rekonstrukciója indul el, amely összeköti a felújított belvárost az Almásy-kastély parkjával. A kedd délutáni rendezvényen többek között ünnepi beszédet mondott dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára (is).
Ünnepélyes alapkőletétel zajlott szerda délelőtt a mezőberényi ipari park területén (Békéscsaba irányából, a felüljáró melletti, jobb oldali területen). A mai nap egyben további projektek nyitórendezvénye is. (Felsorolás az írás végén!)
Az M44-es gyorsforgalmi autóút Tiszakürt-Kondoros közötti szakasz ünnepélyes alapkőletétele történt meg szerda délelőtt Kondoros határában.
Csütörtökön ünnepélyes keretek közt letették a füzesgyarmati tanuszoda alapkövét, amely hamarosan a Kastélypark Fürdő szomszédságában nyílik meg.
A Mályvádi árvízi szükségtározóval párhuzamosan épül a Kisdelta tározó, pontosabban korszerűsödik. A korábbi nehézkes és bonyolult robbantásos technika helyett egy árvízbeeresztő műtárgy segítségével biztosítottá válik a tározó gyors, biztonságos és szabályozott töltése.
A kastélyok és a kúriák az uniós csatlakozás legnagyobb nyertesei, számos támogatás segíti megmentésüket – mindezt dr. Virág Zsolt projektmenedzser mondta Gyulán, a Hétköznapok és ünnepek az alföldi kastélyokban – A gyulai Almásy-kastély évszázadai című beruházás alapkőletételen. Az eseményen részt vett dr. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki reméli, hogy a beruházás befejezése után évente 40-50 ezer látogató megfordul majd a felújított épület falai között.
Ünnepélyes alapkőletételre hívták az érdeklődőket és a sajtó képviselőit a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház – Rendelőintézet épületébe. Az ünnepi pillanat előtt az érintettek beszámoltak az intézmény fejlesztéséről, aminek eredményeként építészeti- és eszközberuházás valósul meg 2,5 milliárd forintból.
Újabb látványossággal bővül Békéscsaba, turisztikai főpályaudvart hoznak létre a Gőzmalom téri buszállomás tövében. A látványosság jövő év októberének végére készül el, egy kisvasúti mozdonyt és két személyszállító kocsit helyeznek el az érintett területen.
Cipőtalpbetéteket gyártó üzemet épít a Melvo Hungary Kft. a Tolna megyei Nagymányokon, a létesítmény alapkövét csütörtökön helyezték el a város ipari övezetében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft