"ALAPKŐLETÉTEL" címkével ellátott hírek
Ünnepélyes alapkőletétel zajlott szerda délelőtt a mezőberényi ipari park területén (Békéscsaba irányából, a felüljáró melletti, jobb oldali területen). A mai nap egyben további projektek nyitórendezvénye is. (Felsorolás az írás végén!)
Az M44-es gyorsforgalmi autóút Tiszakürt-Kondoros közötti szakasz ünnepélyes alapkőletétele történt meg szerda délelőtt Kondoros határában.
Csütörtökön ünnepélyes keretek közt letették a füzesgyarmati tanuszoda alapkövét, amely hamarosan a Kastélypark Fürdő szomszédságában nyílik meg.
A Mályvádi árvízi szükségtározóval párhuzamosan épül a Kisdelta tározó, pontosabban korszerűsödik. A korábbi nehézkes és bonyolult robbantásos technika helyett egy árvízbeeresztő műtárgy segítségével biztosítottá válik a tározó gyors, biztonságos és szabályozott töltése.
A kastélyok és a kúriák az uniós csatlakozás legnagyobb nyertesei, számos támogatás segíti megmentésüket – mindezt dr. Virág Zsolt projektmenedzser mondta Gyulán, a Hétköznapok és ünnepek az alföldi kastélyokban – A gyulai Almásy-kastély évszázadai című beruházás alapkőletételen. Az eseményen részt vett dr. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki reméli, hogy a beruházás befejezése után évente 40-50 ezer látogató megfordul majd a felújított épület falai között.
Ünnepélyes alapkőletételre hívták az érdeklődőket és a sajtó képviselőit a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház – Rendelőintézet épületébe. Az ünnepi pillanat előtt az érintettek beszámoltak az intézmény fejlesztéséről, aminek eredményeként építészeti- és eszközberuházás valósul meg 2,5 milliárd forintból.
Újabb látványossággal bővül Békéscsaba, turisztikai főpályaudvart hoznak létre a Gőzmalom téri buszállomás tövében. A látványosság jövő év októberének végére készül el, egy kisvasúti mozdonyt és két személyszállító kocsit helyeznek el az érintett területen.
Cipőtalpbetéteket gyártó üzemet épít a Melvo Hungary Kft. a Tolna megyei Nagymányokon, a létesítmény alapkövét csütörtökön helyezték el a város ipari övezetében.
A Munkácsy Hotel ünnepélyes alapkőletételére került sor csütörtökön dr. Deutsch Tamás, Erdős Norbert, Kiss Tibor és Kopp Szilárd részvételével. A projekt az Európai Unió támogatásával, és az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.
Paraclisul cu hkramul „Sfantul Mare Mucevic Gheorge” din Otlaca Pusta – hirdeti a fakeresztre írt szöveg, mely az új pusztaottlakai román ortodox templom helyén került ideiglenesen felállításra. Szombaton letették a pusztaottlakai „Nagy György Szent Vértanú Templom” alapkövét.