"ALFÖLD" címkével ellátott hírek
Extrém magas parlagfű pollenkoncentráció miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) vasárnapra az Alföld egyes területeire.
Mi teszel, ha kinövöd az otthonod? Minimum nyitsz egy művésztanyát! No persze ez így túl szimpla, de mégis valóságos. Ugyanis Horváth-Gazsó Adrien, újkígyósi művésztanár életében úgy hét esztendeje érkezett el a történés, amikor az alkotásai miatt már nem akadt egy zsebkendőnyi szabad terület sem az otthonukban, és lépniük kellett. Így control c – control v szinte mindent áthúztak egy, Kossuth utcai, 100 esztendős parasztházba, a leendő Művésztanyára. A nagyobb tér szabadabb légkört nyújtott a kreatívkodásnak. Sőt, Adrienn (nemcsak) iskolai szakköre is azon nyomban átbútorozott a tanyára; mi több, a közelmúltban ott pulzált a II. Újkígyósi Művésztábor is. A táborvezető-művésszel beszélgettem:
Országosan már több mint 25 ezer hektárt öntött el a belvíz - nyilatkozta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője vasárnap délután az M1 aktuális csatornának. Siklós Gabriella hozzátette: továbbra is az Alföld középső és keleti területein a legrosszabb a helyzet.
Uráli bagoly (Strix uralensis) tűnt fel a Körös-Maros Nemzeti Parkban, az Alföldön ritkán megforduló madarat a Hortobágy-Berettyó ecsegfalvi ártéri erdős részén figyelte meg egy hivatásos vadász a napokban - tájékoztatta a nemzeti park munkatársa az MTI-t csütörtökön.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
A vándorsólyom ritka költőfaj Magyarországon, alig harminc pár költ a hegyvidékeken. Telelni azonban szép számban jönnek ide. A napokban a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság területére is megérkeztek az első példányok.
Negyvenhat alkotó - köztük például Csontváry Kosztka Tivadar, Fényes Adolf, Munkácsy Mihály, Mednyánszky László és Kohán György - csaknem százötven műve látható az Alföld - Történetek kétszáz év magyar képzőművészetéből című tárlaton, amely szombaton nyílt meg a debreceni Modemben, a Modern és Kortárs Művészeti Központban.
Sikeres az alföldi tanyagazdaságok megerősítésére indított nemzeti program, azt folytatni kell – mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán, Kunszentmiklóson.
Az Alföld középső területein a sokéves átlaghoz képest 50-100 centiméterrel alacsonyabb szinten áll a talajvíz - közölte Horváth Béla, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) műszaki igazgatóhelyettese csütörtökön az MTI-vel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft