"ALKOHOL" címkével ellátott hírek
A cég 125 éves történelmében először önt alkoholt a vevők poharába.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 102 liter alkoholt és 173 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két személyautóban, Ásotthalmon és Röszkén.
Nagy probléma a kiskorúak alkoholfogyasztása az Egyesült Királyságban, és minden pultosnak ébernek kell lennie, amikor valakit itallal szolgál ki. Egy boltos hölgy azonban most picit túllőtt a célon.
Legalábbis Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában ez a helyzet. A szebbik nem már majdnem annyit iszik, mint a férfiak.
Főként munkájuk elveszítésétől és attól félnek az emberek hazánkban, hogy betegség miatt nem tudnak gondoskodni gyerekükről, krízis esetén pedig a családtól és a pszichológustól várják a segítséget. A magyar felnőttek szerint még mindig az alkoholprobléma a vezető ok, ami miatt a szülők elveszíthetik gyereküket. Ma van a Gyermekek világnapja.
Tudományosan bizonyított, hogy alkohol legalább hét különböző rákos megbetegedést tud okozni, és a mindenki által ismert májrákot még egy hosszú lista követi:
A különböző fesztiválok nem az "erkölcsi fertő" helyszínei, egy-egy többnapos rendezvény sokkal biztonságosabb, mint egy szórakozóhely - mondta Zacher Gábor toxikológus.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) vizsgálata során a próbavásárlások 37 százalékánál tapasztaltak jogszabálysértést, 1046-ból 392 esetben kiszolgáltak 18 év alattiakat alkoholtartalmú itallal, illetve dohánytermékkel.
Óvatosan!, intett pénteken az óvatosságra a Bótos-Tót Kata, amikor a hosszú hétvégi italmennyiséggel a kasszához érkeztem. (Lehet, hogy tudott valamit?)
Kiskorúak veszélyeztetésének bűntette miatt jogerősen egy év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy tanárt másodfokon a Kecskeméti Törvényszék kedden. A vád szerint a tanár kirándulások és táborok alkalmával alkoholfogyasztást engedélyezett tanítványainak, valamint a jelenlétükben vulgáris és obszcén tartalmú kifejezéseket használt. A sértett diákok nem vallottak a tanár ellen, nem ismerték el, hogy a vádlott rossz hatással volt rájuk.