"ALKOTÁS" címkével ellátott hírek
A nyilvántartások szerint nem találnak több mint 220 alkotást a brit parlament hozzávetőleg kilencezer darabos műgyűjteményéből.
Nemrégiben leleplezték le Pál Zoltán Munkácsy-díjas szobrászművész Pulzus című köztéri alkotását Győrben. A kör alakú polírozott, rozsdamentes lencse, amelyben a tér tükröződik, 360 fokban forgatható mindkét irányban. És, hogy mitől forog? Minderre Mochnács Mihály, békéscsabai vállalkozó adott magyarázatot.
Második évét kezdte meg a képzőművészet, a próza, a versírás illetve a slammerés terén jeleskedő kreatív fiatalokból álló Ifjúság Kultúra Kávéház (IKK). A mentorok által vezetett csoportok heti egy alkalommal gyűlnek össze.
Elfogták a makói rendőrök azt a 16 éves fiatalt, aki letörte „Fátyol Misi” szobráról a hegedűvonót.
Rekordszámú, csaknem nyolcszáz alkotás érkezett a Vásárhelyi Őszi Tárlatra, a zsűri ezek közül választja ki azt a 230-250 művet, amelyet bemutatnak az október elején nyíló kiállításon az Alföldi Galériában.
A 30 négyzetméteres szívószál képen egy alma látható, amelybe beleharaptak. A világ legnagyobb, műanyag szívószálakból készült mozaikképét alkotta meg Saimir Strati ismert albán mozaikművész, aki ezzel újabb rekordot állított fel a mozaikok világában.
Lebontják a gízai nagy szfinx másolatát az észak-kínai Hopej tartományban - közölték a május közepén világméretű sajtóvisszhangot kapott alkotás építtetői.
Hollandiában találtak meg egy elveszettnek hitt Betty Balfour-filmet, a brit némafilmművészet egyik klasszikus alkotását - ismertette a BBC News.
Ardai Ildikó Ferenczy Noémi-díjas textilművész szízálból, gyapjúból és vesszőből font alkotásai láthatók Hosszú történetem címmel csütörtöktől a Budapesti Történeti Múzeumhoz tartozó Budapest Galériában.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft