"ÁLLAMHÁZTARTÁSI HIÁNY" címkével ellátott hírek
Teljesült az éves hiánycél 109 százaléka.
Egyetlen negyedév alatt 871,9 milliárd forint lett az államháztartási hiány.
Az államháztartás központi alrendszerének első hat havi hiánya 813,7 milliárd forint volt, amely az éves előirányzat 82,6 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.
Az államháztartás központi alrendszerének első négyhavi hiánya 951,1 milliárd forint volt, a központi költségvetési egyenleg alakulása összhangban van a bevételek és a kiadások idei évre tervezett időbeli lefutásával. A növekvő kiadások nem veszélyeztetik a 2,9 százalékos GDP-arányos hiánycél teljesülését - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közlése szerint a központi költségvetés kiadásai, bevételei és hiánya a tervezettnek megfelelően alakult 2014 első negyedévében. Az államháztartás központi alrendszerének első három havi hiánya 701,2 milliárd forint lett.
A kormány várakozásainak megfelelően alakult a 2014. évi első háromhavi központi költségvetési egyenleg, az államháztartás központi alrendszerének első negyedéves hiánya 701,2 milliárd forint volt - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
Bulgária meghatározatlan időre letett az euróövezethez csatlakozás régóta dédelgetett tervéről, jelentette be Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök és Szimeon Djankov pénzügyminiszter. Azt mondták, hogy a döntést a gazdasági feltételek romlása, az euróövezet kilátásaival kapcsolatos növekvő bizonytalanság, és az okozta, hogy az euróövezet megítélésével kapcsolatban romlott a közhangulat.
A magyar gazdaság az átmenet állapotát éli, de jövőre már erős növekedést fog mutatni - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a CNN-nek nyilatkozva.
Arra sürgette a belga kormány egyik tagja pénteken az Európai Bizottságot, hogy az Európai Unió minden tagállamával egyformán szigorú legyen az államháztartási hiányra vonatkozó értékeléseiben.
A Pénzügyminisztérium (PM) júniusra 281,2 milliárd forint államháztartási hiányt vár, az önkormányzatok nélkül - jelentette be Keller László, a PM államtitkára kedden sajtótájékoztatón.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft