"ÁLLAMTITKÁR" címkével ellátott hírek
"Július 1-től valószínűleg megszűnik a centralizált irányítás, és egy olyan szervezetet hoznak létre, amely szolgáltatóként működik az iskolák felé" – nyilatkozta Palkovics László a Figyelőnek.
Szombaton este a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központba voltunk hivatalosak, ahol az önkormányzat rendezte meg immár hagyományos újévi partnertalálkozóját. Az eseményen többek között Csepreghy Nándor, a miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese is megjelent, akit a minap, a Lázár János miniszter által bejelentett intézkedésekről, valamint az új uniós költségvetési ciklus jellemzőiről kérdeztünk.
Szeptembertől ismét nőnek, 3,4 százalékkal emelkednek a pedagógusbérek, ami havonta 3-15 ezer forint közötti összeget jelent az érintetteknek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.
Folyamatosan apad az egyetemek hiánya, az egészségügyi ellátási feladatokat leszámítva év végére megszűnhet a tartozásállományuk – tudatta a felsőoktatási államtitkár. Palkovics László szerint a kancellári rendszernek köszönhetően rendeződött az intézmények pénzügyi helyzete.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal irányításának és szervezetének átalakításától a szaktárca az irányítás és a jogértelmezés egyértelművé válását, a kettősségek felszámolását és energiák felszabadulását várja, amit a szakmai munkában lehet hasznosítani; XXI. századi modern, ügyfélbarát, szolgáltató jellegű adóhatóságot szeretnének - mondta Tállai András a parlamenti döntést követően tartott sajtótájékoztatóján.
Ismét emelkedtek a pedagógusbérek: az életpályamodell keretében átlagosan 3,4 százalékos emelés érkezett az érintetteknek a szeptemberi fizetéssel - mondta a köznevelési államtitkár hétfőn Budapesten, a pedagógusok világnapján tartott sajtótájékoztatón.
Ónodi-Szűcs Zoltán, az állami egészségügyi ellátórendszer fenntartásáért felelős intézet jelenlegi főigazgatója lesz az új egészségügyi államtitkár - értesült a Magyar Idők.
Az iskolák hetvenöt százalékába már megérkeztek a tankönyvek – ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) legfontosabb feladata a magyar gazdaság újraiparosításának elősegítése, az állami szerepvállalás erősítése - hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a tárca államtitkárait bemutató sajtótájékoztatón, hétfőn Budapesten.
Államtitkári kinevezése miatt hét polgármesternek is le kell mondania városvezetői posztjáról, hogy ezzel megszüntesse az összeférhetetlenséget.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft