"ÁLLATKÍSÉRLET" címkével ellátott hírek
A német dízelbotrány újabb érv az állatkísérletek ellen, de egyelőre szükség van a majmok, patkányok és társaik bevetésére.
A rák halálos terjedését a szervezetben 75 százalékkal sikerült csökkenteniük állatkísérletekben a cambridge-i Sanger Intézet tudósainak.
Az állatkísérletekben kipróbált vakcina megvédte a nyulakat a pókméreg káros hatásaitól. A pókméreg elleni új generációs oltóanyag több ezer életet menthet meg évente - írták a kutatók a Vccine című szaklapban.
Nem szabad többé forgalomba hozni állatokon tesztelt kozmetikumokat az Európai Unióban. Az Európai Bizottság megerősítette elkötelezettségét az Európai Tanács és az Európai Parlament által még 2003-ban megállapított határidő tiszteletben tartása mellett.
Hétfőtől nem szabad többé forgalomba hozni állatokon tesztelt kozmetikumokat az Európai Unióban - közölte az Európai Bizottság magyarországi képviselete.
Medvéket reptetett kísérleti alanyként hangsebességnél gyorsabb bombázórepülőin az Egyesült Államok légiereje az 1950-es és 1960-as években - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.
Kulcsfontosságú kapcsolatot sikerült azonosítani a fehérjeszintézis és az autizmus között, ami új terápiás útvonalakat nyithat - állítják kanadai kutatók állatkísérleteik alapján, amelyek során egerekben sikerült visszafordítaniuk az autizmusszerű viselkedést.
Süket egerek hallását állították helyre humán embrionális őssejtek felhasználásával brit kutatók, a módszer azok számára jelent reményt, akiknek süketségét idegkárosodás okozta. Az eljárás biztonságosságának megítéléséhez még további állatkísérletekre van szükség, de az eddigi kísérleteket sikeresnek nevezték a Sheffieldi Egyetem kutatói, akiknek tanulmánya a Nature tudományos magazin legfrissebb számában jelent meg.
Egérkísérletek szerint a túlzott alkoholfogyasztás úgy huzalozza át az agyat, hogy később az érintett nehezebben dolgoz fel traumás eseményeket, ami megmagyarázhatja a kapcsolatot az alkoholizmus és a szorongásos zavarok között – derül ki amerikai kutatók tanulmányából.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés