"ÁLLATVÉDŐK" címkével ellátott hírek
Óva intenek az élő állat húsvéti ajándékozásától az állatvédők, akik évről évre tapasztalják, hogy sok esetben az ünnepek után néhány héttel már megunt állatoktól felelőtlen, durva módon próbálnak megválni a felelőtlen vásárlók.
Az év vége közeledtével a tűzijátékok és a petárdázás időszakában az állatvédők fokozott óvatosságra intik az állattartókat.
A házőrzőknek idén sem volt jó szilveszterük. Sokan közülük a petárdák hangjától megriadva világgá rohantak. A szerencsésebbeket sikerült megtalálniuk az állatvédőknek, de sok kutyát még keresnek a gazdáik.
Több mint 100 állatvédő szervezet, több ezres tömeg demonstrált a fővárosban. A tüntetés résztvevői az állatkínzás büntetésének szigorítását szeretnék elérni.
A két 18 éves nőstény több mint egynapos autózás után érkezett meg Észak-Spanyolországból a Pest megyei településre.
Az állatok csempészése és illegális szaporítása elleni fellépésben segíti egymást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az Országos Állatvédőrség Alapítvány, illetve a Cerberos Állatvédő Egyesület. A megállapodásban, amelyet a NAV írt alá a két civil szervezettel, szerepel az állatviadalok megakadályozása is.
Négy fehér oroszlán született a német Krone cirkuszban, a kicsik - egy nőstény és három hím - jól vannak - jelentette be magdeburgi vendégjátéka idején a társulat. Az állatvédők tiltakoznak a cirkuszi tenyésztés ellen.
Vizsgálatot indított a dél-afrikai állatvédelmi szervezet, mert egy zsiráf szállítás közben beütötte a fejét, és elpusztult - számolt be róla a BBC News.
Negyven, állattartásra alkalmatlan körülmények között nevelt, éhező kiskutyára bukkantak állatvédők egy csepeli raktárban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft