"ALPOLGÁRMESTER" címkével ellátott hírek
Befolyással való üzérkedés és pénzmosás gyanújával bíróság elé állítja Horváth Anna kolozsvári alpolgármestert a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) - közölte kedden a vádhatóság.
A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) hatvan napra eltiltotta tisztsége gyakorlásától Horváth Annát, Kolozsvár magyar alpolgármesterét - tájékoztatott a honlapján közzétett közleményben a DNA.
A romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) hétfőn házkutatásokat tartott kolozsvári lakásokban, cégeknél és hivatalokban. Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere a Digi24 hírtelevíziónak elmondta: az ügyészek a választási kampányának a finanszírozására vonatkozó információkat, dokumentumokat gyűjtenek.
A nagyváradi születésű Kiss Tibor már a második ciklusban alpolgármester Békéscsabán. Ez az írás eleinte megpróbált az emberről mesélni, de mint mindig, a politika egyszer csak akarva-akaratlanul előbújt az irodánk valamelyik sarkából. Közel húsz éve ismerjük egymást; így hogy tegeződtünk.
A magyar fociválogatott ma este hatkor újra hadba áll – ezúttal Izlanddal, persze ezt még egy másfél éves is tudja.
Az alpolgármesteri címet viselő Kiss Lászlót is várják a százhalombattai képviselőtestület délutáni rendkívüli ülésére, amelyet az úszókapitány nemierőszak-botránya miatt hívott össze a polgármester. Simán előfordulhat, hogy a város kiáll Kiss mellett, akiről a helyi uszodát is elnevezték. Azt is megtudtuk, hogy van olyan képviselő, aki tudott az edző büntetett előéletéről.
Még a hetvenes évek derekán, a Szarvas-Békésszentandrás tengelyen csorgott le Békés városába, a ma Békési Kajak-Kenu Club néven szárnyaló sportegyesület ideája. 1975-ben hajóra is szálltak a víz madzagfalvi szerelmetesei. A klub jogelődjének alapításában oroszlánrésze volt az akkori Mezgé szakiskola egyik testnevelőjének, bizonyos Izsó Gábornak. (Igen, ma ő a település első embere.) És beindult a nagy lapátolás… de annyira, hogy a sportkompánia szinte meg sem élte a második ikszet, ’95 nyarán Duisburgban Pankotai Gabi negyedmagával 200-on az élre húzta a magyar csapatot. Kálmán Tiborral, a klub ügyvezetőjével (igen, ma ő a település egyik alpolgármestere) beszélgettem a jelenlegi hogylétről, azaz a mostról, amely ugye a múlt és a jövő zsilipje.
Kulturális ékszerdoboz pulzál a tízezres lélekszámú Sarkad város szívében. Az Ady-Bay gimi frontja és a település víztornya által határolt park megannyi kincset rejt magában: ilyen például az Aradi 13-ak térplasztikája, a városi könyvtár, az égig nyújtózó ezeréves platánok hada, a székelykapus átjáró – a Gyepes-csatorna felett átvezető fakorlátú híd előtt, és persze a művelődési központ épülete. Bizony nézni is…
Nem a pártpreferenciák, hanem rátermettség és emberség alapján jelölte alpolgármesternek Lévai József volt városi MSZP-elnököt Tapolca jobbikos polgármestere. Dobó Zoltán erről pénteken a tapolcai városházán tartott sajtótájékoztatón beszélt.
Nem fogadta el a bizottsági struktúráról szóló önkormányzati határozatot sem Budapest XV. kerülete önkormányzatának képviselő-testülete péntek délutáni alakuló ülésén. .
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft