"ÁLTALÁNOS ISKOLA" címkével ellátott hírek
A Füzesgyarmati Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Békés megyei Kábítószer ellenes Fórum közreműködésével 2017. március 24-én „Tiszta fej – Tiszta tudat” kábítószer és az alkohol hatása a mai fiatalokra című, prevenciós programot tartott a füzesgyarmati Kossuth Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában.
Ma és holnap kell beíratni az iskolákba a tanköteles korú gyerekeket. Ők azok, akik augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket. Fontos, hogy a szülők ne hagyják otthon a szükséges okmányokat, igazolásokat. Az óvodai beíratás a következő hetekben esedékes. Az időpontról érdemes az adott óvodában, illetve az önkormányzatnál érdeklődni.
A keddi köznevelési kerekasztal témája lesz a kilencedik évfolyam beillesztése az oktatási rendszerbe, és most kezdődik erről a szakmai egyeztetés - mondta az oktatásért felelős államtitkár egy más témában hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.
A szakma nagyjából eldöntötte Balog Zoltán szerint, hogy a kilencosztályos iskolára szükség van, de arról még vitáznak, hogy négyéves óvoda, ötéves alsó tagozat vagy 3+3+3 éves általános iskola lenne-e a jó megoldás.
Az elmúlt években már szerveztünk a füzesgyarmati felnőtt lakosság részére elsősegélynyújtási tanfolyamot, most viszont úgy gondoltuk, hogy az általános iskola 7. és 8. osztályos tanulóinak hívjuk fel a figyelmét ezekre az ismeretekre.
Épp az újság halálrovatát böngésztem (az általában nem hazudik) az egyik csabai marketben, amikor megláttam az általános iskolai testnevelőmet. Pontosabban azt láttam, hogy hú de ismerős ez a hosszú, hófehér hajú, szakállas fószer.
Felsőben a túlkoros gyerekek okoznak problémát, a legtöbb baj a szakiskolásokkal van.
A füzesgyarmati Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola központi iskolájának alsó tagozatos diákjai kézmosás Guinness Rekordkísérlet felállításában vettek részt.
Megkezdődhet az aláírásgyűjtés a kötelező tanórán kívüli foglalkozásokról szóló népszavazási kezdeményezéshez, miután kedden jogerőre emelkedett a kérdés hitelesítéséről hozott választási bizottsági határozat.
Jelentősen megnőtt az általános iskolát sikeresen befejezők aránya a roma fiatalok között az elmúlt huszonöt évben, és túlnyomó többségük ma már elkezd valamilyen középiskolát, azonban súlyos probléma, hogy minden második lemorzsolódik közülük a középiskolában - állapították meg friss tanulmányukban az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont munkatársai. A tanulmány összefoglalóját pénteken juttatta el az MTA az MTI-hez.