"ALVÁS" címkével ellátott hírek
Közeleg az alvás világnapja, amit nagyon is éberen várnak a szomnológus szakemberek. Hírek szerint ezen a napon alakítják meg a hazai Alvásszövetséget.
Minél nehezebben kelsz fel reggel, annál intelligensebb vagy a tudósok szerint. Több kutatás is alátámasztotta ezt az elméletet.
Mindenkinek vannak keserves, a koránkeléshez fűződő emlékei diákkorából, még azoknak is, akik egyébként jó tanulók voltak. Az abnormális időpontban kezdődő tanításnak évszázados múltja van, pedig a korai iskolakezdés sem a szervezet biológiai óráját, sem az általános alvásigényt, sem a legelemibb evolúciós törvényeket nem veszi figyelembe.
Mintha csak gyerekkorunk „alvóállata” tért volna vissza a Somnox nevű alvást segítő robotban.
Tömegek panaszkodnak világszerte fáradékonyságra és alváshiányra, pedig az emberek túlnyomó része úgy gondolja, hogy a helyzethez képest viszonylag jól kezeli az alváshiány okozta nehézségeket. De azt csak kevesen tudják, hogy a kényelem sokszor meggátolja szervezetünket abban, hogy felismerjük, mikor lehet leereszteni és mikor pihenni.
Egy-egy éjszaka akkor is lehet pihentető, ha felébredünk közben, csak 4 kritériumra kell figyelni a tökéletes alváshoz.
Hideghabos, memorys vagy rugós matrac? Melyiket válasszuk? Melyik matracon a legjobb az alvás? Mi kell ahhoz, hogy az ember kipihenve ébredjen? Az biztos, hogy a jó matrac kevés a jó alváshoz - fejti ki az igazságost a híradó.hu.
Mindenki tudja, mennyire fontos szerepet játszik életünkben az alvás. Mégis kevesen figyelünk arra oda, hogy eleget és minőségileg is megfelelőt aludjunk. Pedig a kialvatlanság súlyos betegségeket is okozhat, nem beszélve a hangulati ingadozásokról.
Az egy óránál hosszabb nappali alvás a 2-es típusú cukorbetegség jele lehet egy nagy létszámú japán kutatás szerint - írta a BBC hírportálja.
Egy magyar-finn-osztrák kutatócsoport infravörös lézerszkennerrel vizsgálta, mi történik a fák lombjával, ha leszáll az éj, a tudósok arra jutottak, hogy a fák is alszanak.