"ALVÁSZAVAR" címkével ellátott hírek
Alváslabor nyílt a Szent János Kórházban, az intézmény csecsemő- és gyermekosztályán szakmai csoport bevonásával vizsgálják a gyerekek alvási zavarai mögött meghúzódó okokat - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.
A stressz okozta alvászavar csökkentésének lehetőségén dolgoznak a Magyar Tudományos Akadémia kutatói, akik a közelmúltban a stressz és az álmatlanság összefüggését térképezték fel.
A szexuális bántalmazás hosszú távú egészségi következményeit vizsgálta egy új amerikai kutatás, amely a magas vérnyomás, a depresszió és a súlyos alvászavarok gyakoribb előfordulását állapította meg az áldozatok között.
Valamilyen betegség és a rendszertelen életmód is okozhat alvászavart - hívta fel a figyelmet Purebl György, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
Kiborultak a gyászoló szülők a hír hallatán: habár a férfi érvényes üzemorvosi engedéllyel vezetett, a meghalt gyerekek hozzátartozói nem értik, miért osztották be ilyen hosszú, fáradságos útra - írja a bors.hu
A nem egyenletes alvás, a gyakori megébredés is okozhat problémákat - mondta Szakács Zoltán, a Honvédkórház alvásközpontjának osztályvezető főorvosa vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.
Komoly kihívást jelent a szakembereknek, hogy miként szűrjék ki a jogosítványt igénylők közül az alvászavarosokat – mondta Szakács Zoltán neurológus, az alvásdiagnosztikai központ igazgatója.
Nappal alig tudják nyitva tartani a szemüket, és nem túl hatékonyak a munkában. Éjjel pedig csak forgolódnak az ágyban. A váltott műszakban dolgozók számára nem ismeretlen a probléma, de hasonló alvászavartól szenvednek azok is, akik hosszú repülőutakat tesznek meg.
A föld lakosságának egyharmada alvászavarban szenved vagy alvásbeteg - hívja fel a figyelmet a világnap (március 13.) alkalmából az Alvásorvosok Világszövetsége.
A Pécsi Tudományegyetem kutatói olyan applikációk fejlesztésén dolgoznak, amelyek mozgásprogramokat javasolnak a felhasználóknak, illetve depresszió, alvászavar esetén tesznek jó szolgálatot.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft