"AMERIKA" címkével ellátott hírek
A New York-i tőzsde részvényeinek szélesebb körét felölelő S&P 500 indexben szereplő cégek rekordösszegű sajátrészvény-vásárlást hajtottak végre a tavalyi utolsó negyedévben.
Letartóztatták az amerikai parti őrség egyik tagját, aki demokrata párti politikusokat, aktivistákat és újságírókat akart meggyilkolni - közölte a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtökön.
Az Egyesült Államokban utcabálokkal és a legtöbb helyen zuhogó esőben köszöntötték az új esztendőt.
A Fitch Ratings globális hitelminősítő szerint a további amerikai vámemelések elhalasztásáról született megállapodás ellenére változatlanul jelentős az amerikai-kínai kereskedelmi viszály eszkalációjának kockázata. Más elemzői vélemények szerint ugyanakkor az esetleges további amerikai vámemelések is csak elenyésző gazdasági veszteséget okoznának.
Az amerikai Középnyugaton hóviharok dúlnak, Kansas államban a kormányzó rendkívüli állapotot hirdetett.
Visszatért Washingtonba a megosztott kormányzás, miután a demokraták megszerezték a képviselőházi többséget a november 6-i félidős választásokon; ezzel új korszak veszi kezdetét az amerikai politikai életben - vélték neves amerikai lapok politikai elemzői.
Alkotmányos keretek között működve Donald Trump amerikai elnök csak az Egyesült Államok határánál tartóztathatja fel a Közép-Amerikából érkező "migránskaravánokat" - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Áder János köztársasági elnök szerdán az Egyesült Államokba utazott, ahol a floridai Sarasotában részt vesz és beszédet mond azon az ünnepségen, amelyet a helyi magyarság szervez az 1956. október 23-i forradalom tiszteletére - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel.
Habár folyamatos a kampány Amerikában a fegyvertartás szigorításáért, úgy tűnik, egyelőre még várniuk kell az állampolgároknak, még akkor is, ha a választópolgárok 66 százaléka támogatja a vonatkozó jogszabályok szigorítását. Donald Trump korábban azt mondta: terveben van, hogy megemelik a fegyverviselési korhatárt, 18-ról 21 éves korra, olvastuk a híradó.hu-n.
Obama szerint a mostani helyzet rosszabb, mint amire a 2016-os elnökválasztás előtt számított.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft