"AMERIKA" címkével ellátott hírek
Visszatért Washingtonba a megosztott kormányzás, miután a demokraták megszerezték a képviselőházi többséget a november 6-i félidős választásokon; ezzel új korszak veszi kezdetét az amerikai politikai életben - vélték neves amerikai lapok politikai elemzői.
Alkotmányos keretek között működve Donald Trump amerikai elnök csak az Egyesült Államok határánál tartóztathatja fel a Közép-Amerikából érkező "migránskaravánokat" - mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Áder János köztársasági elnök szerdán az Egyesült Államokba utazott, ahol a floridai Sarasotában részt vesz és beszédet mond azon az ünnepségen, amelyet a helyi magyarság szervez az 1956. október 23-i forradalom tiszteletére - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-vel.
Habár folyamatos a kampány Amerikában a fegyvertartás szigorításáért, úgy tűnik, egyelőre még várniuk kell az állampolgároknak, még akkor is, ha a választópolgárok 66 százaléka támogatja a vonatkozó jogszabályok szigorítását. Donald Trump korábban azt mondta: terveben van, hogy megemelik a fegyverviselési korhatárt, 18-ról 21 éves korra, olvastuk a híradó.hu-n.
Obama szerint a mostani helyzet rosszabb, mint amire a 2016-os elnökválasztás előtt számított.
Egyszerre született nyolc baba egy amerikai rendőrőrsön; lesz gond a beosztással, olvastuk a hvg.hu-n.
Orosz hackerek törtek be amerikai áramszolgáltatók számítógépes rendszereibe tavaly, akár áramszüneteket is okozhattak volna - jelentette hétfőn a The Wall Street Journal című napilap az amerikai belbiztonsági minisztérium (DHS) tisztviselőinek tájékoztatására hivatkozva.
A legfrissebb jelentések szerint tíz halálos áldozata van a texasi Santa Fé városka középiskolájában helyi idő szerint pénteken reggel elkövetett lövöldözésnek, és többen megsebesültek. Két diákot letartóztattak, egyikük a gyanúsított.
Megakadályozta a londoni felsőbíróság hétfőn egy brit hacker kiadatását az Egyesült Államoknak.
Nem tartja meg az Egyesült Államok és Dél-Korea a februári phjongcshangi téli olimpia idejére tervezett, szokásos évi közös hadgyakorlatát - erről egyezett meg csütörtökön telefonon az amerikai és a dél-koreai elnök.