"AMERIKA KAPITÁNY" címkével ellátott hírek
Folytatás készül a hét végén minden idők legnagyobb észak-amerikai premierbevételét elkönyvelő Bosszúállók című képregényfilmhez - jelentette be kedden Robert Iger, a Disney filmstúdió főnöke.
A hatvanas évek ősképregényes mámorának közepén a Marvel kiadó próbált lépést tartani vetélytársaival, ami azt jelentette, hogy létre kellett hoznia egy szuperhőscsapatot az addig létező univerzumában, valami olyasmit, mint ami a DC képregényeknél az Igazság Ligája (Justice League America) volt. Ezért a karakterek többségét jegyző Stan Lee összefogott Jack Kirby nevű kollégájával, és írtak egy kis történetet, az Avengers-t, ami 1963-ban jelent meg, sikere pedig elsöprő volt. A létrejött csapat felállása az évek során aztán rengeteg alkalommal megváltozott, cserélődött, szétoszlott több egymást segítő különítményre, modernizálták, valami azonban mindvégig változatlan maradt: a népszerűség és a rajongók száma.
Ha képregényadaptációról van szó, az utóbbi időben a Marvel hősök magasan vitték a pálmát. Mindegy, hogy Vasemberről, vagy Thorról volt szó, a film elején lepergő vörös képkockák egyértelműen tudatták a nézőkkel, mire számíthatnak: eszméletlen látványra, elfogadható történetre, és olyan autentikus hangulatra, amitől a fanatikus képregényrajongók csak gyönyörtől eltelt arccal bámultak maguk elé még órákkal később is. Idén már a Thor kapcsán folytatódott a jövőre esedékes Avengers csapat szerveződése, most azonban itt az utolsó még be nem mutatott hős, Steve Rogers, a Marvel Univerzum egyik legelső hérosza.
A nagy filmvállalatok PR-felelősei többször elátkozhatták már az internetet és a Youtube-ot, amikor debütálás előtt valaki megosztotta a legújabb filmet, vagy filmelőzetest az online közösségekkel, de a napokban lezajlott szivárgáshoz hasonló példát még ők sem tapasztalhattak eddig.
Hírek