"AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁS" címkével ellátott hírek
Michael Flynn, Donald Trump amerikai elnök kormányzatának első nemzetbiztonsági tanácsadója "lényegi" információkkal szolgált az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokat végző, Robert Mueller vezette bizottságnak, ezért Mueller nem javasolja börtönbüntetés kiszabását - olvasható a bizottság jelentésében, amelyet helyi idő szerint kedden este nyújtottak be a bíróságnak.
Az amerikai elnök rászólt a főügyészre, hogy fejezze be az "ellene folytatott boszorkányüldözést". Ha sikerült rábizonyítani, hogy ezzel akadályozta az igazságszolgáltatást, abba pedig bele is bukhat.
Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el az orosz beavatkozást a 2016-os amerikai választási folyamatba, hogy Donald Trumpot segítsék győzelemhez Hillary Clintonnal szemben - állapította meg az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága legújabb, kedden publikált jelentésében.
Tizenhárom orosz állampolgár ellen vádat emeltek.
Az Egyesült Államok Facebook-felhasználóinak több mint felét elérték a 2016-os elnökválasztási kampány során a közösségi oldalon elhelyezett, orosz vonalon finanszírozott hirdetések.
A Twitter internetes cég mintegy 200 olyan fiókot talált az általa működtetett közösségi oldalon, amelyet gyanúja szerint oroszok hoztak létre, és amelyeken a tavalyi amerikai elnökválasztás idején félrevezető információkat terjesztettek az amerikai olvasóközönség számára.
Trump szombaton elindítja 2020-as kampányát.
Titkos jelentést készített az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), amelyben arra jutott, hogy Oroszország Donald Trump győzelme érdekében avatkozott be az elnökválasztásba - jelentette péntek késő este a The Washington Post című amerikai napilap.
A The Washington Post című lap szerint orosz propagandisták álhírekkel próbálhatták meg befolyásolni az amerikai választási folyamatot.
Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje aratta le az első győzelmet az amerikai elnöki posztért kedden megkezdett választáson - adta hírül az MTI.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó