"AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁS" címkével ellátott hírek
Az amerikai elnök rászólt a főügyészre, hogy fejezze be az "ellene folytatott boszorkányüldözést". Ha sikerült rábizonyítani, hogy ezzel akadályozta az igazságszolgáltatást, abba pedig bele is bukhat.
Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el az orosz beavatkozást a 2016-os amerikai választási folyamatba, hogy Donald Trumpot segítsék győzelemhez Hillary Clintonnal szemben - állapította meg az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága legújabb, kedden publikált jelentésében.
Tizenhárom orosz állampolgár ellen vádat emeltek.
Az Egyesült Államok Facebook-felhasználóinak több mint felét elérték a 2016-os elnökválasztási kampány során a közösségi oldalon elhelyezett, orosz vonalon finanszírozott hirdetések.
A Twitter internetes cég mintegy 200 olyan fiókot talált az általa működtetett közösségi oldalon, amelyet gyanúja szerint oroszok hoztak létre, és amelyeken a tavalyi amerikai elnökválasztás idején félrevezető információkat terjesztettek az amerikai olvasóközönség számára.
Trump szombaton elindítja 2020-as kampányát.
Titkos jelentést készített az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), amelyben arra jutott, hogy Oroszország Donald Trump győzelme érdekében avatkozott be az elnökválasztásba - jelentette péntek késő este a The Washington Post című amerikai napilap.
A The Washington Post című lap szerint orosz propagandisták álhírekkel próbálhatták meg befolyásolni az amerikai választási folyamatot.
Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje aratta le az első győzelmet az amerikai elnöki posztért kedden megkezdett választáson - adta hírül az MTI.
Az Egyesült Államokban csökken Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt előnye, Paul Ryan, a képviselőház republikánus elnöke pedig egy kedd reggeli interjúban bejelentette, hogy ő már leszavazott Donald Trumpra, pártja elnökjelöltjére.