"ANDROID" címkével ellátott hírek
Több új funkcióval is bővül az Android saját üzenetküldője, amely hamarosan webes felületet is kap. Így akár a számítógép előtt ülve is SMS-ezhetnek majd az androidosok – nem mellesleg ingyen, ha van netkapcsolatuk.
Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. Mivel az Android a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, a vírusok az okostelefonok háromnegyed részét veszélyeztetik.
Az ESET biztonsági vállalat szakértői szerint a DoubleLocker a BankBot kártevő alapjaira épül, azonban hiányoznak belőle a felhasználók banki adatait összegyűjtő és fiókok törléséért felelős korábbi funkciók. Mondhatni, hogy "kár", helyettük ugyanis azonnali problémával járó dolgokra képes a kártevő.
Rengetegen egy feloldási mintát használnak mobiljukon a képernyő feloldásához, de akárhogy is húzza valaki az ujját az androidos telefonokon, a tudósok szerint nem sokat ér.
A legnépszerűbb appok közül derült ki vagy félezerről, könnyen fertőzhették malware-ekkel őket. Ha szerencsénk volt, eddig még nem töltöttük le ezeket, mostantól pedig már nem is fogjuk tudni telepíteni, eltűntek ugyanis a Google Playből.
Azt hihetnénk, biztonságban vagyunk, ha csak a Google Play áruházból töltünk le alkalmazásokat. Sajnos ez élet néha rácáfol erre.
Naponta 13 ezer új készülékre kúszik fel az az androidos vírus, ami eddig példátlanul sok, 1 millió eszközt fertőzött már meg a Check Point biztonsági cég szerint.
Nem, nem pikáns bulvártémáról vitatkoztak egy konferencián Manchesterben, Nagy-Britanniában. Tetszik, vagy sem, a téma mára aktuálissá vált - írja a híradó.hu.
Egy egyszerű kis segédalkalmazás megmutatja, érintett-e a készülék az utóbbi idők legnagyobb androidos sebezhetőségi ügyében.
Végre Androidra is letölthetjük a számítógépek népszerű kékfény-szűrőjét.