"ANIMÁCIÓS FILM" címkével ellátott hírek
Jon Croker írja a forgatókönyvet ahhoz az animációs filmhez, amely Paul McCartney több mint egy évtizede megjelent High In The Clouds című mesekönyvéből készül - értesült a deadline.com hollywoodi hírportál.
A korábban Cannes-ban is bemutatott A nyalintás nesze c. alkotás a New Orleans-i Fesztivál zsűrijének díjazottja lett, ezzel automatikusan nevezhetővé vált az Oscar-díjra. A nyalintás nesze mellett további két magyar kisfilm alkotói is várhatják a jelöltek listájának bejelentését.
Heti ülésén helyi rádiós frekvenciákra érkezett pályázatok alaki érvényességéről, hálózatba kapcsolódásról és a budaörsi Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál támogatásáról is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely helytelen termékmegjelenítés miatt bírsággal büntette az RTL Klub televíziós csatornát.
Hét animációs filmhez összesen 64 millió forintos, míg öt internetes film készítéséhez csaknem ötmillió forintos támogatást nyújt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - számolt be Kollarik Tamás, a testület tagja csütörtökön.
A Jégkorszak és a Rio állatos történetei után most egy új álomszerű környezetvédő alkotással jelentkeznek a Blue Sky (Fox) amerikai stúdió alkotói: A zöld urai című animációs film célja az erdők megóvása.
Hétvégi bevételi csúcsot döntött a Walt Disney számára a Rontó Ralph című animációs film, amely bemutatása első három napján 49,1 millió dollárt (10,9 milliárd forint) hozott a filmstúdiónak. Ez az összeg a legmagasabb első hétvégi bevétel a Walt Disney rajzfilmek történelmében.
A Tedet és a Bourne-szériát is folytatja a Universal filmstúdió, és több animációs filmet akar a mozikba küldeni a jövőben.
Hosszú betegség után, 61 éves korában elhunyt a népszerű animációs rendező, grafikusművész. Hernádi Tibort szerdán temetik.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó