"ANTISZEMITIZMUS" címkével ellátott hírek
Modern antiszemitizmus a visegrádi országokban címmel mutattak be tanulmánykötetet a Tom Lantos Intézet gondozásában kedden Budapesten.
"Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél" – érvelt Heisler András a Soros-kampány leállítása mellett.
Határozottan elítélte el az amerikai zsidó közösségek ellen megszaporodott fenyegetéseket és az antiszemitizmust Donald Trump. Az amerikai elnök kedden újságíróknak nyilatkozott erről, miután látogatást tett az afroamerikai történelem és kultúra Washingtonban a közelmúltban megnyílt múzeumában.
A magyar kormány a törvény szigorával lép fel minden egyes antiszemita cselekménnyel szemben és nem tűri a vallási vagy világnézeti okokból történő megkülönböztetést - közölte a Miniszterelnökség közleményben az MTI-vel abból az alkalomból, hogy a kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár csütörtökön beszédet mondott a hanuka alkalmából rendezett budapesti gyertyagyújtáson.
Brit zsidó szervezetek csütörtökön közölt adatai szerint aggasztóan megnőtt az év első felében az antiszemita incidensek száma a szigetországban.
A magyar társadalom harmada erősen vagy mérsékelten antiszemita - derül ki a Medián felméréséből. A jobbikosok kétharmada, a fideszesek 40 százaléka antiszemita a kutatás szerint.
Az amerikai elnök a holokauszt-emléknap alkalmából tartott beszédében tért ki az antiszemitizmussal kapcsolatban Magyarországra és a Hóman-szobor tervére. Mint mondta, erősen próbáltak hatni a magyar kormányra, hogy álljanak el a tervtől, ha jó kapcsolatot akarnak fenntartani az USA-val.
Mielőtt még Amerikába utazott volna az Oscar-kampány finisére a Saul fia stábjának néhány tagja, sajtótájékoztatón árulták el, hogyan ünnepelték meg a nagy bejelentést, és hogy mit gondolnak a kommentben gyalázkodókról.
Tavaly rekordszámú nyugat-európai bevándorló érkezett Izraelbe az erősödő antiszemitizmus miatt - közölték csütörtökön a Zsidó Ügynökség nevű szervezet képviselői.
A dél-franciaországi Marseille-ban bozótvágó-késsel megtámadott zsidó tanár azt gondolta, hogy nem éli túl a támadást, és meg van arról győződve, hogy a merénylő le akarta őt fejezni.