"ANYA" címkével ellátott hírek
Első fokon, jogerősen két év - öt év próbaidőre felfüggesztett - börtönt kapott az a székesfehérvári anya, mert tavaly januárban tizenegy éves cukorbeteg fia gondozását elhanyagolta, ami a gyerek halálához vezetett.
Rendszeresen bántalmazta édesanyját egy férfi a Békés megyei Mezőhegyesen. A nő május 26-án életét vesztette, fia ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett miatt javasol vádemelést a rendőrség.
Garázdaság vétsége miatt állította bíróság elé a Balassagyarmati Járási Ügyészség azt a 46 éves nőt, aki egy balassagyarmati óvodában két óvodást is megvert - olvasható a Legfőbb Ügyészség honlapján. Az eset még május végén történt, de csak most zárták le a nyomozást.
Két év fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésére ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a nőt, aki - még fiatalkorúként - különös kegyetlenséggel megölte gyermekét 19 évvel ezelőtt. A büntetés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.
Rengeteg tévhit kering a gyermekgondozási díj (gyed) és gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) illetve a munkavállalás kapcsolatáról - írja a híradó.hu.
Ha jó tanuló, a hármasért szidjuk, ha közepes, akkor a kettesért, egyessel meg már haza se jöjjön. Miért tulajdonítunk ekkora fontosságot az iskolai jegyeknek?
Gyorsan meglett a 33 éves K. Renáta, aki magára hagyta kisbabáját egy pesterzsébeti utcán. Saját lakásában fogták el ma reggel.
Betegesen rettegett attól, hogy a lánya züllött életet fog élni, ezért unokatestvérével ördögi leckét tervelt ki egy mélyen vallásos nő. A pécsi asszony rokona leitatta, kikötözte és molesztálta a 13 éves gyereket. Miközben a férfi erőszakolta, a lány sírva könyörgött a szomszéd szobában várakozó anyjának, aki azonban szentül hitte, hogy a tanítás hatni fog.
Az anyuka vizet melegített, 22 hónapos kislánya a tűzhely melletti sarokgarnitúrán mászkált. A gyerek egyensúlyát vesztve a forróvizes edénybe kapaszkodott. Bár az anyuka az edény után kapott, így a víznek csak egy része ömlött rá, a kislány testének 40 százalékán égési sérüléseket szenvedett.
Karjában másfél éves kislányával ugrott ki egy nő egy magas házból szombaton a fővárosban - mondta Dudás-Kanyog Andrea, az ORFK ügyeletvezetője az MTI-vel.