"ANYÁK NAPJA" címkével ellátott hírek
Babák Mihály, Szarvas polgármestere ezúttal Mécs László szépséges versével köszönti az édesanyákat:
Babák Mihály, Szarvas polgármestere ezzel a szépséges verssel köszönti az édesanyákat:
Rendhagyó Anyák napja Mezőkovácsházán.
A különböző országokban más és más napokon ünneplik, a legtöbb országban az anyák napja májusra, ezen belül a legtöbb helyen május második vasárnapjára esik. Magyarországon május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat.
„Anyámnak nem gyújtottam gyertyát. A fényt nem lehet megvilágítani.” Szabó Magda
Teszi fel a kérdést Judy Gold, amerikai komikus, a magyarul Jiddis Máme címmel megjelent könyvében néhány édesanyától. Akik ezt válaszolták:
A közelgő anyák napja alkalmából édesanyákat és nagymamákat köszöntöttek a rendőrség munkatársai Békéscsabán. Az egyenruhások megköszönték, hogy felkészítik a kicsiket a közlekedésre és maguk is betartják a szabályokat - írja a police.hu.
Az édesanyák megbecsülése, az előttük való tisztelgés egyidős az emberiség történetével, a tiszteletükre tartott ünnepségek hagyománya pedig egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza. Az általuk betöltött legfelelősségteljesebb és legtiszteletreméltóbb hivatás örökérvényűségének elismerése azóta is jelen van minden korszak minden kultúrájában.
Elérkeztünk május első vasárnapjához, amikor mindenki megemlékezik az édesanyjáról, vagy azért mert már fentről figyel minket, vagy azért mert van nekünk. Egyszerűen csak azért mert szeretjük, jó, hogy van nekünk. Még ha jelen pillanatban nem is így van.
Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak egy anyák napi felvonulás résztvevőire vasárnap New Orleansban, a legfrissebb rendőrségi jelentések szerint a lövöldözésben 19-en megsebesültek, köztük két gyerek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft