"ÁPOLÓ" címkével ellátott hírek
A közvetítő cég szerint eddig több mint 600 embernek segítettek új életet kezdeni.
Bár már két éve börtönben ül, mégis egyre csak nő Niels Högel brémai ápoló bűnlajstroma. A férfit két betegének meggyilkolása miatt már életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, a nyomozók viszont még 84 ember meggyilkolásával gyanúsították meg, most pedig az ügyészség azt mondja, még 16 gyanús esetet vizsgálnak.
Mostantól ápolók is szerezhetnek egyetemi mesterfokozatot, a végzetteknek nagy önállóságot ígér a gyógyításban az egészségügyi kormányzat. A lelkesedés azonban nem egyöntetű.
Száznál is több beteget gyilkolhatott meg Németországban egy ápoló az ügyében indult csaknem hároméves nyomozás hétfőn ismertetett eredményei szerint.
Az egészségügyi szakellátás minőségének javítása és az egészségügyben tapasztalható munkaerőhiány enyhítése érdekében mesterképzés indul három vidéki egyetemen diplomás szakápolók számára - ismertette Betlehem József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
Két év alatt mintegy húsz idős beteget fosztott ki egy ápoló a szentesi kórházban, az ügyészség vádat emelt ellene - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.
A Budaörsi Járásbíróság kedden egy év, két év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen azt a férfit, aki januárban egy mentőápolóra és a mentőautó vezetőjére támadt Érden - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.
Agresszíven viselkedő beteget ütött meg egy ápoló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a páciens súlyosan megsérült, az ápoló ellen eljárás indult - közölte a megyei főügyészség az MTI-vel kedden. Sajtóhírek szerint az eset a miskolci megyei kórházban történt.
Az orvosok túlterheltségén úgy enyhíthet az egészségügyi kormányzat, hogy egyes feladataik ellátását egyetemi végzettségű ápolókra szignálja ki. Egy bokarándulás esetén nemcsak a röntgent elemezheti majd a szakápoló, de a terápiát is elrendelheti. A reform feltétele, hogy az orvosok partnerként fogadják el a megnövekedett jogkörű kollégákat. Jelenleg 400-500 ápolót érinthet az effajta változás.
Gyilkosság történt egy fővárosi idősek otthonában - erősítette meg a rendőrség kedd délután az MTI-nek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó