"ARAD MEGYE" címkével ellátott hírek
Az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében Arad és Békés megye közel 11,8 millió eurós támogatásra pályázik, az összeg nagy részét határ menti utak fejlesztésére fordítanák. Erről Aradon írt alá szándéknyilatkozatot Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke, és Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.
Békés megyébe érkezett dr. Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke, dr. Coralia Cotoraci, az Aradi „Vasile Goldis" Egyetem rektora, Gabriela Chiricheu, az Arad Megyei Tanács projektekkel foglalkozó igazgatója és dr. Andrei Ando, az Aradi Kereskedelmi Kamara igazgatója.
Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség rendőrei két napon át látnak el közös járőrszolgálatot a Gyulai Rendőrkapitányság munkatársaival.
A Csabai Kolbászfesztiválon Arad megye csapata is részt vett, megmutatták, milyen az Arad megyei kolbász, mennyiben különbözik a gyulai vagy a csabai kolbásztól.
Az Arad megyei Maros Ártér Natúrpark biológusainak sikerült újra meghonosítaniuk a hódokat a Maros medrében csaknem kétszáz évvel az állatfaj romániai kipusztulása után – közölte hétfőn a Mediafax hírügynökség.
A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program (HU-RO) támogatási keretéből Arad, Bihar, Békés és Hajdú-Bihar megyéket lefedve közös munkaerő-piaci adatbázist hoznak létre, közös monitoring rendszert építenek ki és a munkaadók igényei alapján mind a két országban elismert szakképzéseket indítanak.
Békés- és Arad megyei kutatások legújabb eredményei címmel tartották meg a II. Magyar-román Határmenti Konferenciát Békéscsabán. A Munkácsy Mihály Múzeum által szervezett konferencián, a megyei múzeumok munkatársai mellett részt vettek az Aradi Múzeum kollégái is azzal a céllal, hogy ismertessék és megvitassák egymással a legújabb tudományos eredményeket. Az immár második éve megrendezésre kerülő szakmai rendezvény a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat egyik kiemelkedő eseménye volt.
Lezárult egy fejezet, megnyílt az A-B EXPO Kiállítási és Rendezvényközpont Békéscsaba és Gyula között. A multifunkcionális épület a jövőben sokféle rendezvény megtartását teszi lehetővé, mindez hozzájárulhat a gazdaság és ezzel a térség fellendüléséhez, és a két ország közötti kapcsolat erősítéséhez.