"ÁRADÁS" címkével ellátott hírek
Egyre gyakoribbak a helybeliek megélhetését és egészségét veszélyeztető katasztrofális áradások az Amazonas folyón a klímaváltozás következtében: míg az elmúlt száz év első felében húszévente fordultak elő, az utóbbi időszakban már négyévente - figyelmeztettek a jelenséget vizsgáló tudósok.
Az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására megáradt a Lugosi-árok Székesfehérvár Maroshegy városrészében, ezért mintegy száz ingatlant ürítenek ki kedd este – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.
Emelkedik a dél-kaliforniai esőzések, áradások és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma.
Tovább nőtt a kolumbiai árvíz halálos áldozatainak száma.
Több vízfolyáson is árhullámok kialakulására lehet számítani a szombat reggelig lehulló eső miatt - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken az MTI-vel.
Technikai eszközök mellett szakértő csapat és humanitárius segítők utaznak Macedóniába az unió polgári védelmi mechanizmus (EUCPM) elnevezésű gyorssegélye keretében - jelentette be Mina Andeeva, az uniós bizottság egyik szóvivője keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján.
Legalább 4 ember meghalt a dél-kínai Hunan tartományban két napon át tartó esőzések, áradások következtében, további 4-et még keresnek. Csaknem 145 ezer embert kellett a lakóhelyéről elköltöztetni.
Több mint egymilliárd euró kárt okoztak a bajorországi áradások a hét végén készült első becslések szerint - írja az MTI.
Tovább emelkedett a bajorországi áradások halálos áldozatainak száma, pénteki adatok szerint legkevesebb hatan haltak meg.
Természeti katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánítják az árvíz sújtotta megyéket Franciaországban a jövő heti kormányülésen - jelentette be csütörtökön Francois Hollande államfő, miközben Párizsban a regionális vasúthálózat (RER) több Szajna-parti megállóját is lezártak a vízszint gyors emelkedése miatt. Bezár a Louvre is.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft