"ÁRAMSZOLGÁLTATÁS" címkével ellátott hírek
Több mint huszonötezer háztartásban még szünetel az áramszolgáltatás a csütörtök esti vihar miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében, a károk elhárításán teljes létszámmal és külsős partnerek bevonásával dolgozik az E.ON, de lesznek olyan helyek, ahol a javítás szombatra húzódik - tájékoztatta a társaság szóvivője péntek délelőtt az MTI-t.
A vasárnapi vihar miatt több ezer ügyfél maradt áram nélkül Békés és Bács-Kiskun megyében. Hétfő késő délutánra mindenhol helyreáll az áramszolgáltatás - tájékoztatta közleményben az MTI-t a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója.
Hóesés, illetve havas eső és az erős széllökések miatt Ukrajnában 151 településen szakadt meg az áramellátás - közölte szerdán az ukrán katasztrófavédelem.
Összesen 56 zalai és Vas megyei településen, csaknem 10 ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás a tapadó hó súlya alatt leszakadt vezetékek miatt - közölte péntek este az E.ON Hungária Zrt. szóvivője az MTI-vel.
Egy majom lekapcsolta a villanyt egész Kenyában.
Az ország valamennyi településén helyreállt az áramszolgáltatás péntek délutánra - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a távirati irodát.
Közel ezer fogyasztónál szünetel még a fővárosban az áramszolgáltatás a hétfői felhőszakadás okozta vízbetörések miatt - tájékoztatta szerdán az Elmű szóvivője az MTI-t.
Sokan várnak még mindig áramra a fővárosban a múlt hét szerdai vihar után. Nem tudják azonban, hogy ezt biztosítani nem feltétlenül a szolgáltató feladata.
A történetet azért tesszük közé, hogy segítsünk az illetékeseknek – ebben az esetben a DÉMÁSZ-nak – abban, hogy alaposan, jól átgondoltan, minden részletre kiterjedően összeállított szerződéses rendszerébe, illetve az előző jelzőkkel jellemezhető belső szabályozásába beilleszthessék azt a tudást, amit csak a gyakorlat hozhatott meg számukra. A gyakorlat, mint életszerűség! Mint egy olyan dolog, ami előfordulhat! És ha egyszer előfordult, akkor másodszor, többször is előfordulhat. Készüljön tehát fel a cég az ilyen helyzetekre! Ügyfélbarát módon! Hogy legyen az ilyen esetekre is ügyfélbarát megoldásuk!
Közel 7 milliárd forintos nyílt közbeszerzési eljárást indított a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a 2015-ös év villamosenergia kereskedőjének kiválasztására, az eljárás lezárását követően a társaság és a vele együttműködő állami tulajdonú cégek a több mint 300 millió kilowattóra villamosenergiát közösen szerzik be.