"ARANYTARTALÉK" címkével ellátott hírek
A világpiacon 964 tonna arany talált gazdára 2018 harmadik negyedévében, 1 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest; az aranykínálat fedezte ezt, 1162 tonnát tett ki ebben az időszakban - ismertette a Conclude Befektetési Zrt. az Arany Világtanács legfrissebb adatait az MTI-vel.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, ezzel az aranykészlet nagyságát a 70 évvel ezelőtti historikus szintre emelte - jelentette be a jegybank kedden.
Visszakerült Magyarországra az ország aranytartaléka, a hozzávetőleg 100 ezer uncia (mintegy három tonna súlyú) nemesfém Londonból érkezett Budapestre - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel.
A világ 15 központi bankja növelte aranytartalékát júliusban, a legnagyobb mértékben Törökország.
Elsősorban volt szovjet köztársaságok, köztük Oroszország növelte aranytartalékát a múlt hónapban, miközben két éven belül először csökkentette Törökország - közölte a Nemzetközi Valutaalap.
Oroszország arany- és devizatartaléka 28 milliárd dollárral nőtt az év eleje óta és november elsején 527 milliárd dollárt tett ki - közölte az orosz központi bank elnöke szerdán.
Tavaly a világon 2.535 tonna aranyat bányásztak, 5 százalékkal többet, mint 2009-ben, s ha az éves kitermelés a jövőben is 2.500 tonna környékén alakulna, úgy a Föld aranytartalékai 2031-re kimerülnének - közölte a www.aranypiac.hu az Amerikai Egyesült Államok Földtani Szolgálata (United States Geological Survey - USGS) adatai alapján pénteken.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft