"ÁRGYELÁN JÁNOS" címkével ellátott hírek
Noha csaknem szőröstül-bőröstül felfalt bennünket már a virtuális világ, és az ahhoz kapcsolódó tényezők (laptopon dolgozunk, kevesebbet mozgunk, mint valaha, más szóval kockulunk), de néhány klasszikus szakma sava-borsa, mint például az apáról-fiúra szálló mesterség örök. Ebbe a halmazba tartozik a méhészet is. A gyulai Árgyelán János, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Békés megyei szaktanácsadója is gyermekkorában, a szabó édesapjától leste el az első fogásokat. A szaktanácsadás mellett, naná, hogy méhészkedik: 110 családja van. Azonfelülminap a Békés Megyei VOSZ által szervezett XII. Príma Díj-átadón kiváló vállalkozó elismerést kapott. Most vele beszélgettem.
Noha csaknem szőröstül-bőröstül felfalt bennünket már a virtuális világ, és az ahhoz kapcsolódó tényezők (laptopon dolgozunk, kevesebbet mozgunk, mint valaha, más szóval kockulunk), de néhány klasszikus szakma sava-borsa, mint például az apáról-fiúra szálló mesterség örök. Ebbe a halmazba tartozik a méhészet is. A gyulai Árgyelán János, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Békés megyei szaktanácsadója is gyermekkorában, a szabó édesapjától leste el az első fogásokat. A szaktanácsadás mellett, naná, hogy méhészkedik: 110 családja van. Azonfelülminap a Békés Megyei VOSZ által szervezett XII. Príma Díj-átadón kiváló vállalkozó elismerést kapott.
Árgyelán Jánost – a békéscsabai Előre színeiben játszva – 1993-ban megválasztották az év labdarúgójának Magyarországon. Legnagyobb sikereit mégsem csabaiként érte el, a Kispest Honvéddal lett Magyar Kupa-győztes, míg az Újpest alkalmazásában állva szerzett bajnoki ezüstöt, és aranyat. Nem lehet egy helyben ülő emberként jellemezni őt, hiszen az imént felsorolt csapatokon kívül az NB I-ben megfordult még Győrben, Sopronban, a Videotonnál, valamint a Haladás együttesénél, de ezt követően hat évet lehúzott alacsonyabb osztályú osztrák együttesekben is. A most negyvenhét éves, jelenleg futball nélkül tengődő Árgyelán mondja el véleményét a mai fociról:
Erre a kérdésre ugyan nem kaphattak választ azok, akik ellátogattak a II. Méhegészségügyi Konferenciára, de ezen kívül számtalan hasznos információval és tanáccsal látták el az érdeklődőket a szakemberek és a kiállítók Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága és a Békés Megyei Méhész Egyesület közös rendezvényén.
Éledezik a természet, az emelkedő hőmérséklet az állatokat is kicsalogatja, békák, rovarok bújnak elő rejtekeikből. A méhecskék is „kitárták” a kaptárak kapuit, és kinyújtóztatták elgémberedett szárnyaikat. Szükségük is van a repülésre, ugyanis ürítkezniük kell.