"ÁRPÁD PÁLINKA" címkével ellátott hírek
Az Árpád Pálinka, a méltán híres és elismert pálinka manufaktúra a szokásos, de mindettől függetlenül a maga nemében egyedi kisüsti, prémium és exkluzív termékkínálata mellett most egy sajátos, különleges és mindenképpen újszerű ajánlattal készül a közelgő karácsonyra.
Az Árpád Pálinka, a méltán híres és elismert pálinka manufaktúra a szokásos, de mindettől függetlenül a maga nemében egyedi kisüsti, prémium és exkluzív termékkínálata mellett most egy sajátos, különleges és mindenképpen újszerű ajánlattal készül a közelgő karácsonyra.
A csütörtökről zakatoló mega-gasztró-murin, a 21. Csabai Kolbászfesztiválon, az Árpád Pálinka idén 5+1 standon képviseltette magát; ahogy az Év Pálinkafőzdéjéhez illik: letisztult dizájnnal, szokásos prémium minőséggel, közel 50 termékkel (naná, hogy újdonságokkal is!) kedves, mosolygós hostessekkel várják az érdeklődőket.
A csütörtökön kezdődő mega-gasztró-murin, az Árpád Pálinka idén 5+1 standon képviselteti magát; ahogy az Év Pálinkafőzdéjéhez illik: letisztult dizájnnal, szokásos prémium minőséggel, közel 50 termékkel (naná, hogy újdonságokkal is!) kedves, mosolygós hostessekkel várják az érdeklődőket.
Nagy Árpádnak, az Árpád Pálinka egyik társtulajdonosának a mindennapjait nem a Gregely-naptár pörgése, vagy a hold állása határozza meg, hanem az aktuál gyümölcsérési szezon. A kajszi és a szilva szüreten már túl vannak, most a vilmoskörte van terítéken. A főzőmesterrel a békéscsabai Árpád Pálinkatanyán beszélgettünk.
Nagy Árpádnak, az Árpád Pálinka egyik társtulajdonosának a mindennapjait nem a Gregely-naptár pörgése, vagy a hold állása határozza meg, hanem az aktuál gyümölcsérési szezon. A kajszi és a szilva szüreten már túl vannak, most a vilmoskörte van terítéken. A főzőmesterrel a békéscsabai Árpád Pálinkatanyán beszélgettünk.
Noha a szüret szavunk kapcsán első flesre mindenki (én is) a szőlő betakarítására asszociálunk, miközben… A minap a békéscsabai Árpád Tanyán jártam – Nagy Árpád főzőmestert faggattam a cég jelenéről.
Magyar pálinkalegendák: cseresznye (fekete címkés) és barack (barna címkés). A röviditaloknak erre a két gyönyszemére már csak az ötven éven túli emberek emlékezhetnek hitelesen. Nekik viszont szerves részévé vált az életüknek, mert egyszerűen csak ezeket lehetett kapni a boltokban és a vendéglőkben. Azt mindenesetre tudni kell ezekről, hogy az elfogyasztott ital és az országban megtermett cseresznye és barack mennyisége között semmilyen összefüggés nem volt.
A Békéscsabáról Mezőmegyerre vezető út mellett lévő pálinkafőzde olyan természetes része lett a tájnak, mintha nem is emberkéz, hanem maga a természet alkotta volna meg. Lassan ötven esztendeje már annak, hogy Nagy Árpád főzdéjében lefőzték az első hordó hozott cefrét.
Folyamatos pezsgésben a békéscsabai Árpád Pálinka: áprilisban, a Gyulai Pálinkafesztiválon megvédték a tavaly megnyert Békés Megye Pálinkája címüket; ugyanazon a fesztiválon a prémium extra termékeikkel hihetetlen jó forgalmat bonyolítottak le – amely derekasan igazolja, hogy az igényes portékáknak igenis van helyük a fesztpolcokon; azonfelül gőzerővel készülnek a június 2-án startoló Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéra… Tehát volt miről beszélgetnem Nagy Árpád főzőmesterrel.