"ÁRVERÉS" címkével ellátott hírek
A tavaly elhunyt sztár gitárjáért 700 ezer dollárt, azaz mintegy 188 millió forintot fizetett ki egy gyűjtő Los Angelesben, a Julien's aukciósház árverésén.
Árverésen kínálják megvételre hárommillió euróért (918 millió forintért) a 25 évvel ezelőtti sevillai világkiállítás magyar pavilonját, Makovecz Imre híres munkáját.
George Harrison egy ismeretlen dalát és számos, korábban nem publikált Beatles-kép negatívját bocsátják árverésre szeptember közepén Nagy-Britanniában.
Egy New York-i árverésen 1,8 millió dollárért (471,5 millió forintért) adták el csütörtökön azt a cipzáras zsákot, amelyben az Apollo-11 űrmisszió holdkőzeteket hozott a Földre.
Madonna leállíttatott egy szerdai New York-i árverést, amelyen intim tárgyait, köztük házibulin készült fotókat, egy Tupac Shakurtól kapott szerelmes levelet és egy hajszálaival teli hajkefét is áruba akartak bocsátani.
A pakk egyben eladó, külön-külön nem lehet megvenni a sebességmérő kamerákat.
Árverésre bocsátják Elvis Presley egykori magánrepülőjét, amely harminc évig parkolt egy új-mexikói kifutópályán.
Több mint 180 ezer fontot (68 millió forintot) fizetett ki egy brit gyűjtő egy Titanic katasztrófáját túlélő stewardess szőrmebundájáért egy szombati nagy-britanniai árverésen.
Májusban kerül kalapács alá Michael Schumacher egyik legelső Forma–1-es autója.
Egy texasi jótékonysági árverésen 580 ezer dollárért (166 millió forint - a békéscsabai Lencsési lakótelepen egy négyes tömb ára) kelt el Damien Hirst brit festőművész George Michaelről készült portréja - adta hírül a BBC hírportálja.