"ÁRVERÉS" címkével ellátott hírek
Madonna leállíttatott egy szerdai New York-i árverést, amelyen intim tárgyait, köztük házibulin készült fotókat, egy Tupac Shakurtól kapott szerelmes levelet és egy hajszálaival teli hajkefét is áruba akartak bocsátani.
A pakk egyben eladó, külön-külön nem lehet megvenni a sebességmérő kamerákat.
Árverésre bocsátják Elvis Presley egykori magánrepülőjét, amely harminc évig parkolt egy új-mexikói kifutópályán.
Több mint 180 ezer fontot (68 millió forintot) fizetett ki egy brit gyűjtő egy Titanic katasztrófáját túlélő stewardess szőrmebundájáért egy szombati nagy-britanniai árverésen.
Májusban kerül kalapács alá Michael Schumacher egyik legelső Forma–1-es autója.
Egy texasi jótékonysági árverésen 580 ezer dollárért (166 millió forint - a békéscsabai Lencsési lakótelepen egy négyes tömb ára) kelt el Damien Hirst brit festőművész George Michaelről készült portréja - adta hírül a BBC hírportálja.
Újra kalapács alá kerül a Pink Star gyémánt. A rendkívül ritka rózsaszín drágakő becslések szerint rekordáron, legalább 60 millió dollárért cserélhet gazdát, három évvel az után, hogy ennél is többet kínáltak érte, a vevők végül mégis visszaléptek a tranzakciótól.
A bécsi Dorotheum elárverezi Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné eljegyzési festményét, amelyet Sissi karácsonyra ajándékozott jegyesének, Ferenc Józsefnek.
Rekordáron kelt el Tihanyi Lajos Párizsban készült látképe a Kieselbach Galéria kedd esti karácsonyi árverésén, amelyen több magyar fauve műre is licitálhattak az érdeklődők Budapesten a Marriott Hotel dísztermében.
A riporter a Tábitha Gyermekhospice javára ajánlja fel az elismeréséért befolyt összeget, de több kis összeggel is a ház támogatására buzdítja követőit.