"ÁRVERÉS" címkével ellátott hírek
Több mint 180 ezer fontot (68 millió forintot) fizetett ki egy brit gyűjtő egy Titanic katasztrófáját túlélő stewardess szőrmebundájáért egy szombati nagy-britanniai árverésen.
Májusban kerül kalapács alá Michael Schumacher egyik legelső Forma–1-es autója.
Egy texasi jótékonysági árverésen 580 ezer dollárért (166 millió forint - a békéscsabai Lencsési lakótelepen egy négyes tömb ára) kelt el Damien Hirst brit festőművész George Michaelről készült portréja - adta hírül a BBC hírportálja.
Újra kalapács alá kerül a Pink Star gyémánt. A rendkívül ritka rózsaszín drágakő becslések szerint rekordáron, legalább 60 millió dollárért cserélhet gazdát, három évvel az után, hogy ennél is többet kínáltak érte, a vevők végül mégis visszaléptek a tranzakciótól.
A bécsi Dorotheum elárverezi Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné eljegyzési festményét, amelyet Sissi karácsonyra ajándékozott jegyesének, Ferenc Józsefnek.
Rekordáron kelt el Tihanyi Lajos Párizsban készült látképe a Kieselbach Galéria kedd esti karácsonyi árverésén, amelyen több magyar fauve műre is licitálhattak az érdeklődők Budapesten a Marriott Hotel dísztermében.
A riporter a Tábitha Gyermekhospice javára ajánlja fel az elismeréséért befolyt összeget, de több kis összeggel is a ház támogatására buzdítja követőit.
16 visszaadott állami kitüntetést árvereztek el a Wesley János Lelkészképző Főiskolán, a bevételből a rászoruló gyerekeknek vesznek cipőket.
A becsült ár több mint kétszereséért, 11 250 fontért (4,3 millió forint) keltek el egy londoni aukción Audrey Hepburn személyes hangvételű levelei, amelyeket soha nem láthatott még a nagyközönség.
28 Miró képet árvereztetett el a legendás festő unokája, hogy a bevételt, több mint 65 ezer dollárt, a menekültek megsegítésére ajánlotta fel.