"ÁSZ" címkével ellátott hírek
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megkapta a nyomozóhatóság határozatát, amelyben megállapították, hogy a számvevőszéki ellenőrzés akadályozásával kapcsolatban nem állapítható meg szándékos bűncselekmény elkövetése - közölte az ÁSZ. A nyomozóhatóság határozata nem befolyásolja a január 8-án nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben tett megállapításokat, és a számvevőszék továbbra is várja a párt intézkedési tervét a jelentésben megfogalmazottakra.
Az LMP szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jogtalanul helyezett kilátásba büntetést pártjuk irodabérlésével kapcsolatban.
Átadta az Országgyűlésnek az Állami Számvevőszék a jövő év első félévi ellenőrzési tervét, amelyből kiderül, hogy az ellenőrző tevékenységet végző szervezetek - az adóhivatal és az államkincstár -vizsgálatát, illetve a pártok és a költségvetési támogatásban részesülő pártalapítványok és alapítványok gazdálkodásának ellenőrzését is folytatják - tájékoztatta az MTI-t az ÁSZ pénteken.
Befejezte két pártalapítvány, a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Barankovics István Alapítvány 2014-2015. évi gazdálkodásának ellenőrzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ) - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
Megújított öntesztekkel támogatja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az ellenőrzötteket péntektől - közölte a hivatal az MTI-vel.
Hiányosságokat tárt fel az Állami Számvevőszék az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.-nél, egyebek közt a 2013-as és 2014-es üzleti tervek elfogadásánál.
A kórházak hatékony működését segíti az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzése - mondta az ÁSZ elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Bizonyára Veled is előfordult már Drága Olvasó(m), hogy egy eltűnt valamit napokig, hetekig, hónapokig, esetleg évekig kerestél… majdan szép lassan meghalt az utolsó mentsvár is, a remény nevezetű elképzelés. Mert elveszett az a valami. És kész. Ám egyszer csak a hosszú esztendők után valahogy mégis előkerült az ágy alól, a szekrény mögül vagy éppen az olvasólámpa búrájából (az a valami). Na de ilyet szerintem még nem pipáltál! Bár lehet, hogy igen.
Minden korábbinál több alkalommal fordult a hatóságokhoz az Állami Számvevőszék, a szervezet 171 feljelentést, hatósági bejelentést tett 2015-ben - írja szerdai számában a Magyar Idők.
Eddig 29 gyanúsítottat hallgattak ki annak a nyomozásnak a során, amelyet az Állami Számvevőszék feljelentése alapján rendelt el a nyíregyházi ügyészség egy párttal szemben - írja a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva hétfői számában a Magyar Nemzet.