"ASZTALITENISZ" címkével ellátott hírek
Az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is Budapest ad otthont a 12 állomásból álló asztalitenisz World Tour-sorozat évnyitó tornájának: a jövő keddtől vasárnapig sorra kerülő, 150 ezer dollár összdíjazású viadalra 53 ország több mint 400 játékosa, köztük 23 magyar nevezett.
Szombaton 28. alkalommal rendezték meg a dr. Bándi Andorról elnevezett nemzetközi, szenior asztalitenisz bajnokságot a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A rendezvényre 12 ország versenyzője érkezett. Az eredményhirdetést követően, a kétnapos verseny lezárásaképpen egy vacsorával egybekötött zenés bankett várta a résztvevőket.
Október 6-án és 7-én rendezik a 28. Dr. Bándi Andor Emlékversenyt a városi sportcsarnokban.
A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) lett az első sportági világszervezet, amelynek tagja a Föld mind a 226 országa.
Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm bejutott a párosverseny döntőjébe Újdelhiben, az asztaliteniszezők World Tour-sorozatának indiai tornáján. Póta egyesben negyeddöntős.
A négy magyar páros közül három sikerrel vette a főtábla nyitófordulóját az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok) zajló, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Openen.
Kvótát szerzett a riói olimpiára Segun Toriola nigériai asztaliteniszező, ezzel sporttörténelmet írt, mert ő az első afrikai sportoló, aki hétszer is részt vehet az ötkarikás játékokon.
A szerdai nyitónapon 17 magyar győzelem született a felnőttek mezőnyében a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának idei első versenyén, a budapesti Tüskecsarnokban, ahol az első két napon a selejtezőket rendezik.
Zöld zakó! Piros hetes. Handolás (römi). Európa bajnokság. Sieger Caffe (győztes kávé). Kamptal (Harcosok Völgye). St. Andrew’s vizsga. Hole in one (Egy ütésből a lyukba). Andrea (36). Lilla (30). Zsuzsanna (24). Sportbíróság. Szervezés. Kosárlabda. Foci. Pingpong. Sakk. Testnevelés hármas.
Minden eddiginél több, hat asztaliteniszező képviseli majd Magyarországot a szeptemberi, riói paralimpián.