"ÁTLAGKERESET" címkével ellátott hírek
Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. 10,88 százalékos emeléssel havi 301 900 forintra emeli januártól a kezdő pénztáros és logisztikai alkalmazottak fizetését heti 40 órás munkaidőben.
Csehországban a harmadik negyedévben 31 516 koronára (397 102 forint) emelkedett az átlagkereset, ami 2458 koronával több, mint 2017 azonos időszakában - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal kedden Prágában.
Szabolcsban a 150 ezret sem éri el az átlagfizetés, Budapesten 270 ezer forint fölött van
340 ezres átlagkeresetet mért a KSH.
A bruttó átlagkereset 306 ezer forint a KSH friss adatai szerint, az átlagos nettó kereset pedig 203 ezer forint fölött van.
Az MSZP szerint a magyar dolgozók hetven százaléka "alulról nézi" a bruttó háromszázezer forintos átlagkeresetet, ráadásul a bruttó 127 ezer forintos minimálbérnek is csak 66 százalékát kapják kézhez az emberek.
Győr környékén egy fizikai munkás átlagosan majdnem annyit keres, mint Békésben egy szellemi foglalkozású. A budapesti keresetek annyira felhúzzák az országos átlagot, hogy a fölé csak egyetlen megyének sikerült felküzdenie magát.
Még mindig a légiirányítók kapják a legmagasabb fizetést Magyarországon, de milyen területek kerülhetnek fel még a fizetési toplistára? A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adataiból kiderül.
Decemberben 5,7, a tavalyi év átlagában 4,2 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva decemberben 6,0, az egész évben pedig 4,5 százalékos volt az emelkedés - jelentette a száraz adatokat a Központi Statisztikai Hivatal
Szeptemberben 5,1 százalékkal nőttek a bruttó átlagkeresetek a nemzetgazdaságban, a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 5,3 százalékos volt a növekedés az egy évvel korábbihoz képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés