"ATLÉTIKAI VB" címkével ellátott hírek
Gyomor-bélhurutban több sportoló is megbetegedett a Londonban zajló atlétikai világbajnokságot kiszolgáló egyik szállodában, köztük éremesélyesek. A hírt a szervezők is megerősítették kedden.
Nagyon jó és stabil formát mutatott idén eddig Baji Balázs, aki háromszor javította meg a 110 méter gát országos csúcsát a nyáron, s edzője szerint minden reménye megvan arra, hogy elérje a nagy célt, azt, hogy döntőbe jusson a pénteken kezdődő londoni szabadtéri atlétikai világbajnokságon.
Kiérkezett a magyar csapat Portlandba – tájékoztatta a hír6.hu-t Tóth Sándor a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club mestere. Az ő beszámolója következik:
A kínai fővárosban rendezett felnőtt világbajnokságon súlylökésben Márton Anita, a Békéscsabai Atlétikai Club idei fedett pályás Európa-bajnoka 18,85 méteres dobással jutott a döntőbe, hogy aztán új országos csúccsal, 19,48 méterrel legyen a világ negyedik legjobbja. Szerdán és csütörtökön immár az egyesület másik klasszisáért, Baji Balázs gátfutóért szoríthatunk a Pekingben rendezett világeseményen.
Rácz Sándor a 45. helyen végzett szerdán az 50 kilométeres gyaloglásban a Moszkvában zajló atlétikai világbajnokságon.
Baji Balázs új egyéni csúccsal bejutott a 110 gát elődöntőjébe a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságon.
Az olimpiai bajnok Pars Krisztián esélyeshez méltón bejutott a férfi kalapácsvetés hétfői döntőjébe a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokság nyitónapján.