"ATOMENERGIA" címkével ellátott hírek
Magyarország és Csehország számára is fontos az atomenergia használata - derült ki a Budapesten tartott magyar-cseh üzleti fórumon szerdán.
A magyar-iráni kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséről, ezen belül a nukleáris biztonsági együttműködésről is tárgyalt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Iránban - tájékoztatta az MTI-t vasárnap Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
Szeptemberig engedélyezte az ország két jelenleg is működő reaktorának üzemeltetését a japán atomenergetikai hatóság. Közben a két éve balesetet szenvedett fukusimai erőmű üzemeltetője újra akarja indítani több nukleáris létesítményét.
Legalább 30 ember volt kitéve radioaktív sugárzásnak egy csütörtököni baleset során egy japán atomfizikai laboratóriumban, közölte vasárnap a japán atomenergia-ügynökség a balesetben érintett dolgozók kivizsgálása után. Az Ibaraki prefektúrában található laboratóriumban és környékén összesen 55-en tartózkodtak a balesettel végződött kísérlet alatt, közülük 19-en biztosan nem kaptak sugárdózist, hat embert pedig még nem vizsgáltak ki, közölte a Kyodo hírügynökség.
Folytatódtak az atomenergia-ellenes tüntetések Tokióban vasárnap, ahol ezrek követelték az ország nukleáris erőműveinek leszerelését egy nappal a 2011-es földrengés és cunami évfordulója előtt.
Az Egyesült Államok 2017-re Szaúd-Arábiát megelőzve a világ első számú olajtermelője, és már 2015-re a legnagyobb gázkitermelője lehet - írta a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) hétfőn kiadott éves jelentésében. Az IEA szerint drámai módon változik a világ energetikai térképe, s ez lényegesen módosítja azokat a korábbi elképzeléseket, amelyek az energiaipar jövőjéről szóltak.
A James Bond-filmek főgonoszait okolja a brit kémikusok társasága az atomenergiáról az évtizedek folyamán kialakult rossz képért.
2007. végén már 114,5 milliárd forint volt a Nukleáris Pénzügyi Alapban, amelyből az atomerőmű leszerelését és a keletkező radioaktív hulladékok kezelését és elhelyezését finanszírozzák - mondta el Rónaky József, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója kedden, az alap és a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kht. megalakításának 10. évfordulója alkalmából tartott sajtóbeszélgetésen kedden Budapesten.
Az atomenergiával Magyarországnak számolnia kell a jövőben is - mondta Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter az MTI kérdésére csütörtökön, Budapesten sajtótájékoztatón.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft