"ATOMERŐMŰ" címkével ellátott hírek
A városok légszennyezésének csökkentése érdekében a távfűtési igények kielégítésére alkalmas atomerőművek létesítéséről indított megvalósíthatósági tanulmányt kínai nemzeti energia felügyelet - írja a kínai People's Daily Online hírportál a ThePaper.cn kínai nyelvű portál beszámolóját idézve.
Többen megsérülhettek, de nukleáris veszély elvileg nincs.
Két szlovén válogatott játékost igazolt a 2016/17-es bajnokságra a női kosárlabda NB I-ben szereplő Atomerőmű-KSC Szekszárd, amely a hétvégén Porecben, majd egy hét múlva Szekszárdon, a 47. Sió Kupán folytatja a felkészülést a bajnokságra.
Tíz éven belül robotot tervez kifejleszteni a Roszatom a nyomottvizes (VVER) és a csatorna-típusú, nagy energiakimenetű (RBMK) reaktorokkal felszerelt atomerőművek bontására és sugármentesítésre.
A Fukusima-1 atomerőmű területén erősen sugárzó radioaktív forrást észleltek, amely a megengedett határérték százszorosát bocsátja ki - közölte pénteken a létesítményt üzemeltető TEPCO japán energiavállalat.
Nukleáris riasztást hirdettek a hatóságok Belgiumban, miután holtan találták egy atomerőmű biztonsági őrét, akinek a belépőkártyája is hiányzott.
Határozottan elítélte a japán kormány az ország legnagyobb atomipari vállalatát, a TEPCO-t. Kiderült ugyanis, hogy a cég az öt évvel ezelőtti fukusimai földrengés és szökőár után két hónapig nem tudta megállapítani azt, hogy a Fukusima-1 atomerőművének három reaktorában magolvadás ment végbe, pedig már három napra rá lehetett volna tudni.
Meghibásodás miatt két héten belül másodjára is le kellett állítani a dél-ukrajnai atomerőmű kettes blokkját - közölte szerdán az erőművet üzemeltető Enerhoatom ukrán állami vállalat.
A lekapcsolás annak a folyamatnak a része, miszerint Németország 2050-re az áramfelhasználásának 80 százalékát megújuló energiaforrásokból akarja fedezni.
A japán kormány pénteken jóváhagyta a négy évvel ezelőtti földrengésben megsérült fukusimai atomerőmű mintegy 40 évesre tervezett bontási menetrendjét.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft