"ATOMFEGYVER" címkével ellátott hírek
Amerikai tisztségviselők felvázolták egy pénteki sajtótájékoztatón Washingtonnak az atomfegyverek alkalmazásával kapcsolatos terveit.
Az NBC televízió meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította szerdán, hogy Donald Trump amerikai elnök a nyáron az Egyesült Államok nukleáris fegyverzetének erőteljes növelését vetette fel.
Kim Dzsong Un elrendelte, hogy helyezzék készenlétbe Észak-Korea atomfegyvereit, hogy bármikor bevethessék őket.
Nyugati titkosszolgálatok szerint Bassár el-Aszad szíriai elnök továbbra is nukleáris fegyver kifejlesztésére törekszik, és egy titkos, föld alatti létesítményben nagyszabású atomprogramot indított - írta a Der Spiegel.
Pozitívnak minősítette az új iráni elnök, Haszan Róháni a Barack Obamától kapott válaszlevelet, és kijelentette, a perzsa állam soha nem fejleszt ki atomfegyvert.
Műholdfelvételek alapján amerikai szakértők azt állítják: Észak-Korea újraindította a jongbjoni atomreaktorát. A létesítményt, amely évente hat kilogramm, atomfegyver létrehozásához is felhasználható plutóniumot képes előállítani, még 2008-ban állították le.
Sikertelen rakétakísérletet hajtottak végre Dél-Kaliforniában: az elfogó rakéta nem tudta megsemmisíteni a 6400 kilométerre kilőtt célpontját.
Irán az elmúlt hetekben gyakorlatilag befejezte földalatti urándúsító üzemének építését Fordóban, a nemzetközi szankciók ellenére is – írta pénteki számában több országból származó hírszerzési értesülésekre hivatkozva a The New York Times.
A brit titkosszolgálatok ügynökeinek műveletei akadályozták meg, hogy Irán akár már 2008-ra kifejlessze atomfegyverét, így is valószínű azonban, hogy Teherán 2014-re eléri célját, és ez növeli az amerikai és az izraeli katonai csapás esélyét - mondta pénteki brit sajtóértesülés szerint a brit hírszerzés (MI6) vezetője.
Az Egyesült Államok a bonni kormány tudomása nélkül tárolt atomfegyvereket Nyugat-Németországban a hidegháború idején - derül ki a német külügyminisztérium egy 1981-ből származó feljegyzéséből, amelyről a Der Spiegel című német hírmagazin írt hétfőn megjelent számában.