"ATOMFEGYVER" címkével ellátott hírek
Az NBC televízió meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította szerdán, hogy Donald Trump amerikai elnök a nyáron az Egyesült Államok nukleáris fegyverzetének erőteljes növelését vetette fel.
Kim Dzsong Un elrendelte, hogy helyezzék készenlétbe Észak-Korea atomfegyvereit, hogy bármikor bevethessék őket.
Nyugati titkosszolgálatok szerint Bassár el-Aszad szíriai elnök továbbra is nukleáris fegyver kifejlesztésére törekszik, és egy titkos, föld alatti létesítményben nagyszabású atomprogramot indított - írta a Der Spiegel.
Pozitívnak minősítette az új iráni elnök, Haszan Róháni a Barack Obamától kapott válaszlevelet, és kijelentette, a perzsa állam soha nem fejleszt ki atomfegyvert.
Műholdfelvételek alapján amerikai szakértők azt állítják: Észak-Korea újraindította a jongbjoni atomreaktorát. A létesítményt, amely évente hat kilogramm, atomfegyver létrehozásához is felhasználható plutóniumot képes előállítani, még 2008-ban állították le.
Sikertelen rakétakísérletet hajtottak végre Dél-Kaliforniában: az elfogó rakéta nem tudta megsemmisíteni a 6400 kilométerre kilőtt célpontját.
Irán az elmúlt hetekben gyakorlatilag befejezte földalatti urándúsító üzemének építését Fordóban, a nemzetközi szankciók ellenére is – írta pénteki számában több országból származó hírszerzési értesülésekre hivatkozva a The New York Times.
A brit titkosszolgálatok ügynökeinek műveletei akadályozták meg, hogy Irán akár már 2008-ra kifejlessze atomfegyverét, így is valószínű azonban, hogy Teherán 2014-re eléri célját, és ez növeli az amerikai és az izraeli katonai csapás esélyét - mondta pénteki brit sajtóértesülés szerint a brit hírszerzés (MI6) vezetője.
Az Egyesült Államok a bonni kormány tudomása nélkül tárolt atomfegyvereket Nyugat-Németországban a hidegháború idején - derül ki a német külügyminisztérium egy 1981-ből származó feljegyzéséből, amelyről a Der Spiegel című német hírmagazin írt hétfőn megjelent számában.