"AUSZTRÁLIA" címkével ellátott hírek
Több órányi tárgyalás után őrizetbe vette a queenslandi rendőrség azt a két fegyverest, akik hétfőn Brisbane központjában rendőrökre nyitottak tüzet.
Alig két nap leforgása alatt több mint százezer dollár gyűlt össze Ausztráliában közadakozásból annak a hajléktalan férfinak a megsegítésére, aki példás bátorságról téve tanúbizonyságot, a rendőrök segítségére sietett, amikor pénteken megpróbálták ártalmatlanítani a melbourne-i késes terrortámadás elkövetőjét - közölték hétfőn ausztrál lapok internetes oldalaikon.
A csaknem 13 méter hosszú nőstény hosszúszárnyú bálna szerda este vetődött partra a Sydney-től több mint 400 kilométerre északra fekvő Big Hill strandon. Tetemét a hatóságok csütörtökön távolították el, mivel attól tartottak, hogy felrobban.
Az eddig megfigyelt legnagyobb mértékű korallpusztulás sújtja az ausztrál Nagy-korallzátony területének egészét - derült ki az Ausztrál Tengertudományi Intézet (AIMS) legújabb jelentéséből.
Hollandia és Ausztrália szerint Oroszországnak felelőssége van a maláj légitársaság MH17-es járatán közlekedő utasszállító repülőgép négy évvel ezelőtti lelövésében - közölte a holland kabinet pénteken.
A partra vetett tenger emlősök csaknem fele kimúlt. A halászati hatóság közben lezárta a strandot és cápaveszélyre figyelmeztető jelzést adott ki.
Épületeket pusztítottak el és embereket sodortak veszélybe a bozóttüzek szombaton Ausztráliában, amelynek három államára aszfaltolvasztó hőhullám telepedett.
Krokodil belsejében találták meg egy napokkal ezelőtt eltűnt 79 éves queenslandi nő maradványait - közölte a helyi rendőrség.
Több százan vonultak fel vasárnap Sydney-ben azt követelve, hogy Ausztrália engedje be az országba azokat a menekülteket, akiket jelenleg Pápua-Új Guineában és Naurun tartanak fogva.
A Turnbull-kormány mostantól elveheti az elítélt pedofilok útlevelét. A keddi döntés történelmi pillanatnak számít, még sehol nem fogadtak el ilyen jogmódosítást szenátusi támogatással. Körülbelül 20 ezer embertől vennék el az útleveleket, közülük több mint 3 ezren sohasem kapnák vissza, mivel életük végéig szigorú hatósági megfigyelés alatt állnak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés