"AUSZTRIA" címkével ellátott hírek
Uniós vizsgálat indul az osztrák családtámogatások ügyében a V4-ek közös fellépése nyomán - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vasárnap az MTI-vel.
Húsz évig kémkedett az oroszoknak egy osztrák ezredes, aki tevékenységéért összesen 300 ezer eurót (csaknem 100 millió forintot) kapott Moszkvától - írta weboldalán a Kronen Zeitung című osztrák napilap pénteken.
Szép lassan a lengyelek is lehagyták Magyarországot.
Ha nemzetközi vagy kétoldalú konfliktusba keveredtek, a magyarok és az osztrákok közül általában az utóbbiak jöttek ki jobban belőle az elmúlt évszázadokban. Ennek oka, hogy Ausztria vezetői – bármennyire is gyűlölik esetleg egymást otthon – a nagyvilág felé egységesen és taktikusan lépnek fel. Ez látszik akkor is, amikor újabban „füleseket” kap osztrák „szövetségesétől” a magyar kormány: a Sargentini-jelentés elfogadásakor és a hétvégi határátkelőhely-lezáráskor egyaránt váratlant húzott Sebastian Kurz.
Elszaporodtak a farkasok, ezért engedélyezik a fegyverhasználatot három osztrák településen. Csak „nem halálos” lövéseket lehet leadni.
Az osztrák alkotmányt nem kel megváltoztatni, mert annak értelmezése megengedi, hogy alternatív nemi identitások is bejegyezhetőek legyenek. A részletekről a parlament dönt majd.
A szabadságpárti belügyminiszter szerint Nyugat-Balkán felől fokozódik a migrációs nyomás.
Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter megküldte az osztrák államfőnek a Soros-terv pontjait, mert Alexander Van der Bellen a közelmúltban azt állította, hogy Soros Györgynek nincs köze az Európába irányuló bevándorlási hullámhoz - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-vel.
Harmincöt-negyven ember megsérült péntek hajnalban két vonat összeütközésekor a salzburgi főpályaudvaron, de egyik sérült állapota sem súlyos - jelentette a helyi média.
Az osztrák kormány betiltaná a lányok fejkendőviselését az óvodákban és iskolákban. Erről Sebastian Kurz osztrák kancellár beszélt szerdán Bécsben.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó