"AUSZTRIA" címkével ellátott hírek
Csökkent az osztrákok utazási kedve az utóbbi tíz évben a Linzi Piackutató Intézet közvélemény-kutatásának eredménye szerint, amelyet az osztrák sajtó ismertetett szerdán.
Ausztriában idén március végéig mintegy 30 százalékkal kevesebb menedékkérelmet adtak be, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában - jelentette a helyi sajtó hétfőn.
Németország további hat hónapra, novemberig meghosszabbítja az ideiglenesen visszaállított ellenőrzést az Ausztriával közös határszakaszán.
Ausztria legalább novemberig meghosszabbítja a visszaállított határellenőrzést a Magyarországgal és a Szlovéniával közös határszakaszon - jelentette az APA osztrák hírügynökség, a belügyminiszter Európai Bizottsághoz intézett levelére hivatkozva.
Az elmúlt 12 hónap volt a legforróbb Ausztriában a rendszeres mérések több mint 250 éve alatt - áll az Osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) friss közleményében.
A T-Mobile Austria üzembe állította az első 5G bázisállomásokat Ausztriában kedden, elsődlegesen az ország vidéki régióiban - közölte a távközlési cég kedden a honlapján.
Magyarország és Ausztria a jövőben közösen pályázik sportesemények megrendezésére - többek között erről állapodott meg Bécsben a Szövetségi Közszolgálati és Sportminisztérium sportért felelős szekciójának vezetője, Philipp Trattner, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.
Csökkent a forgalomba helyezett gépjárművek száma Ausztriában januárban az egy évvel korábbihoz képest, egyidejűleg folytatódott a dízelmotoros autók részarányának csökkenése a benzines és elektromos járművek részarányának emelkedésével párhuzamosan - derül ki a Statistik Austria osztrák statisztikai hivatal hétfőn közzétett jelentéséből.
Közös infrastrukturális fejlesztésekről írt alá szándéknyilatkozatot Palkovics László osztrák kollégájával, Norbert Hofer közlekedési, innovációs és technológiai miniszterrel hétfőn Bécsben.
Szeptembertől Nagy Imre az Árkád Győr első embere. Na, ja… OK., de egy Békés megyei hírportálnak ez miért is oly rendkívüli? Mert történetesen Imre köröstarcsai származású. Ráadásul Imrus (mindenki így hívja e térségben) életútja szembefut minden modernkori lelépő elmélettel: noha, huszonévesen Ausztriába dobbantott, ahol számos projekt első embere volt, de egy jó tucat esztendő után visszabútorozott. Egyszóval az inas éveit követően, kies hazánkban kamatoztatja tapasztalatait. Na, ezt kéne tanítani, nem a kifogásokat. (Telefonon beszélgettünk – épp Bécsbe készült, én... pedig Szalontára.)
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft