"AUTÓLOPÁS" címkével ellátott hírek
A rendőrség statisztikája egyelőre még várat magára, a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesült azonban már összesítette a 2017-es év adatait.
A rendőrség statisztikája egyelőre még várat magára, a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesült azonban már összesítette a 2017-es év adatait a lopott autók vonatkozásában.
Az év első nyolc hónapjában 1111 személygépkocsit loptak el Magyarországon, havonta átlagosan 139-et – írta keddi számában a Világgazdaság.
Ellopott egy autót egy 16 éves újszalontai fiú Sarkadról. A kocsi nyitva volt és az indítókulcsot is benne hagyták. A tinédzser a járművet meg akarta tartani magának, de a rendőrök lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának.
Újkígyóson több lakóházba próbált meg betörni az a férfi, akit őrizetbe vett a rendőrség. Az egyik udvarról egy személygépkocsit lopott el, amellyel balesetet szenvedett.
Rátámadt egy pékség alkalmazottjára, majd rövid dulakodás után elhajtott a kenyeresautóval egy férfi pénteken hajnalban a Vas megyei Balogunyomban, ám nem jutott messzire, Szombathely határában, a 87-es főút és a Rumi külső út kereszteződésében árokba hajtott és felborult a kisteherautóval - közölte az MTI-vel a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Az országban egyedülálló, kocsilopás elleni rendszert építettek ki Csepelen. A fővárosi kerület több pontján speciális rendszám-felismerő kamera figyeli az összes ki- és bevezető utat.
Őrizetbe vettek két algériai és két tunéziai férfit a rendőrök, miután Győrig üldözték Ausztriában lopott kocsijukat az M1-es autópályán szombaton. A rendőrök egy keresztbe fordított kamionnal szinte teljes szélességében elzárták a sztrádát.
Jóval kevesebb olyan autót tulajdonítanak el, amely fel van szerelve GPS-szel. Előfordult, hogy a Dunába lökött kocsi az utolsó pillanatban adott jelet magáról.
A luxusautók után az alacsonyabb kategóriás kocsikat vették célba a tolvajok. A biztosítók statisztikája szerint most a drágább autók után az olcsóbb és öregebb kocsikat viszik, mivel azokban már nehezen beszerezhető alkatrészek vannak. A rendőrség statisztikája szerint a listán például a BMW a korábbi ötödik helyről a kilencedik helyre került, „vezet" a Volkswagen, második a Suzuki, harmadik az Opel, negyedik a Ford, ötödik a Renault. Viszonylag alacsony áron hatásos riasztót és biztosítást is lehet kötni, nemcsak hagyományos casco és drága csúcsszintű védelmi rendszerek léteznek.