"AUTÓMENTES NAP" címkével ellátott hírek
A Dévaványa Felemelkedéséért Közalapítvány más civil szervezetek, intézmények és magánszemélyek közreműködésével idén 9. alkalommal rendezte meg Dévaványán az Autómentes Napot szeptember 21-én. Ehhez az európai kezdeményezéshez világszerte évről évre egyre többen csatlakoznak. Kevesen tudják, hogy a csatlakozáskor a Karta aláírásával nem csak a rendezvény megtartására teszünk ígéretet, hanem azt is vállalja a város, hogy legalább egy olyan állandó intézkedést hoz, mellyel megkönnyíti a gyalogos és kerékpáros közlekedést illetve a tömegközlekedési eszközök elérhetőségét. Ennek Dévaványa városa a járdák újjáépítésével és a bicikli utak bővítésével tesz eleget.
Az Európai autómentes nap alkalmából, minden évben ceruzát és rajzlapot ragadnak a dévaványai kollégista tanulók.
Mozgalmasra sikeredett szeptember utolsó hétvégéje, hiszen három egymástól független, ugyanakkor mégis egybevágó program került megrendezésre Dévaványán.
Élő csocsó, kézihajtányú vasúti jármű, játékos vetélkedők, szóval Füzesgyarmat megint kitett magáért a mobilitási hét kereteiben szervezett autómentes nap programjaival.
Szeptember 22-én a 16. Európai Mobilitási Hét keretén belül Autómentes Nap kerül megrendezésre, amelyen egész nap színes programokkal várják az érdeklődőket. A nap legfőbb eseménye a „VIII. Gurul Ványa” felvonulás, ahol a város apraja és nagyja kerékpárral és egyéb, „0” % káros anyag kibocsátású járművel kerüli körbe a várost. A felvonuláson tavaly több, mint 1000 ember vett részt, szívesen várják a környező településekről érkezőket is.
A jövő pénteken Autómentes Nap lesz Békésen.
A háromszoros magyar bajnok és a 2016/17 idényben a Bajnokok Ligájában induló Linamar – Békéscsabai Röplabda SE (BRSE) elkötelezett azon kezdeményezések támogatásában, amelyek a fenntartható fejlődést, a környezetvédelmet illetve a szemléletformáló ifjúsági- és sport programokat célozzák meg.
Több mint 40 szervező, köztük Békés megyeiek kaptak elismerést a 2015. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap záró konferenciáján szerdán Budapesten.
Kocsiba be, ablakot le – szól a vezetés nyújtotta élményről a Belga egyik slágere. Az európai autómentes nap arra hivatott, hogy a járgányunk nyújtotta élvezetről, vagy inkább kényelemről legalább erre az egy napra lemondjunk.
Békés megyében is egyre több város csatlakozik a környezetbarát városi közlekedést népszerűsítő európai mobilitási héthez szeptember 16-a és 22-e között.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft