"AUTÓMENTES NAP" címkével ellátott hírek
Mozgalmasra sikeredett szeptember utolsó hétvégéje, hiszen három egymástól független, ugyanakkor mégis egybevágó program került megrendezésre Dévaványán.
Élő csocsó, kézihajtányú vasúti jármű, játékos vetélkedők, szóval Füzesgyarmat megint kitett magáért a mobilitási hét kereteiben szervezett autómentes nap programjaival.
Szeptember 22-én a 16. Európai Mobilitási Hét keretén belül Autómentes Nap kerül megrendezésre, amelyen egész nap színes programokkal várják az érdeklődőket. A nap legfőbb eseménye a „VIII. Gurul Ványa” felvonulás, ahol a város apraja és nagyja kerékpárral és egyéb, „0” % káros anyag kibocsátású járművel kerüli körbe a várost. A felvonuláson tavaly több, mint 1000 ember vett részt, szívesen várják a környező településekről érkezőket is.
A jövő pénteken Autómentes Nap lesz Békésen.
A háromszoros magyar bajnok és a 2016/17 idényben a Bajnokok Ligájában induló Linamar – Békéscsabai Röplabda SE (BRSE) elkötelezett azon kezdeményezések támogatásában, amelyek a fenntartható fejlődést, a környezetvédelmet illetve a szemléletformáló ifjúsági- és sport programokat célozzák meg.
Több mint 40 szervező, köztük Békés megyeiek kaptak elismerést a 2015. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap záró konferenciáján szerdán Budapesten.
Kocsiba be, ablakot le – szól a vezetés nyújtotta élményről a Belga egyik slágere. Az európai autómentes nap arra hivatott, hogy a járgányunk nyújtotta élvezetről, vagy inkább kényelemről legalább erre az egy napra lemondjunk.
Békés megyében is egyre több város csatlakozik a környezetbarát városi közlekedést népszerűsítő európai mobilitási héthez szeptember 16-a és 22-e között.
2002 óta minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hét a fenntartható mobilitás jegyében. A Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény is részt vesz a kampányban.
Vasárnap kezdődik az európai mobilitási hét programsorozata az ország több városában; az utolsó napon, szeptember 22-én tartják a fővárosban az autómentes napot az Andrássy úton.
Hírek
további friss hírek »