"AZERBAJDZSÁN" címkével ellátott hírek
Azerbajdzsánba exportál gyümölcsfa-csemetéket Magyarország, a Dél-Kaukázusi országba a keleti nyitás jegyében tízhektáros fajtabemutató kertet terveznek kialakítani Baku közelében, ahol főként alma-, meggy-, és cseresznye csemetéket telepítenek - közölte az állami tulajdonú Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) az MTI-vel csütörtökön.
A magyar kormányfő és az azeri elnök a két nép nagy barátságáról is beszélt Orbán kétnapos látogatásán.
Nagy lehetőség előtt áll a magyar-azeri együttműködés, mert a jelenlegi helyzet nemcsak kihívást, hanem óriási lehetőséget is jelent - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Azerbajdzsánban.
Orbán Viktor miniszterelnök kétnapos hivatalos látogatást tesz a hétvégén Azerbajdzsánban - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.
Azerbajdzsán államfője szerdán Bakuban fogadta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, aki később megbeszélést folytatott a kormányfővel és a parlamenti elnökkel is.
A 95 ezer négyzetméteres azeri Nemzeti Egészségügyi Központ 410 ágyas lesz és naponta 1500 ambuláns beteget tud majd ellátni.
Megoldás lehet például az Azerbajdzsánból a déli folyosón keresztül érkező gáz Közép-Európába juttatása - mondta a tárcavezető a moszkvai döntés után. Vlagyimir Putyin hétfőn bejelentette: Oroszország a jelenlegi körülmények között, az EU ellenkezése miatt nem tudja megkezdeni a Déli Áramlat gázvezeték tervének megvalósítását.
Dinamikusan nő a magyar export Azerbajdzsán irányába, az elmúlt egy évben ez a növekedés közel 29 százalékot tett ki - mondta el Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán az MTI-nek.
Tömeges zavargásba és gyújtogatásba torkollott Azerbajdzsán északi részén egy kisebb közlekedési baleset, amelyet egy helyi szállodatulajdonos okozott sportkocsijával - közölte csütörtökön a helyi rendőrség. A hatóság tájékoztatása szerint a rendbontás - amely szerda este történt Ismayilli városában - azután kezdődött, hogy egy helyi hotel tulajdonosa autójával felhajtott a járdára, nekiütközött egy villanyoszlopnak, majd összeverekedett egy másik autóssal.
Az elmúlt hónapokban Magyarországon és Azerbajdzsánban történt egyeztetések után december 5-én megérkezett első, szarvasmarhát szállító kamion Azerbajdzsánba - közölte a magyar-azeri gazdasági vegyes bizottság magyar társelnökének, Szijjártó Péternek a sajtófőnöke kedden.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft