"BÁBSZÍNHÁZ" címkével ellátott hírek
Az óvodás korosztály megszólításában számít a bábszínházak támogatására a kulturális államtitkárság, mert a kulturális értékek befogadását a legkisebb korban kell elkezdeni - mondta Fekete Péter pénteken Békéscsabán, ahol XVII. Nemzetközi Bábfesztiválra érkezett bábos társulatok vezetőivel egyeztetett.
Kiosztották a III. Bábos Drámaíró Verseny díjait a békéscsabai Ibsen Házban vasárnap délután. Ezzel véget ért a négynapos megmérettetés.
Berta János olyan sokoldalú, hogy már-már gömbnek tekinthető. A közismert és közkedvelt békéscsabai intézményként jellemezhető Jimmy egy régóta dédelgetett álmát váltja valóságra: Berta Batár Guruló Játékszín néven alapít színházat.
Francia, svájci és németországi művészek részvételével nemzetközi bábszínházfesztivált tartanak június végén Bécsben, ez az első alkalom, hogy megrendezik a találkozót.
Nem mindennapi vállalkozásba fogott három bátor „úttörő”, úgy döntöttek, egész napos programot szerveznek Békéscsaba és a megye aprajának és nagyjának. Számtalan helyszínen várták a kikapcsolódni vágyókat, akik szinte habzsolták a sok-sok lehetőség nyújtotta élményeket.
Mi történik velünk az alatt a kilenc hónap alatt, míg „pocaklakók” vagyunk, mielőtt megszületnénk? Sok kisgyereket foglalkoztat a gondolat, milyen volt, amikor még az anyukájával egyek voltak? Hogyan növekedett? Mit csinált? Nem unatkozott? Fontos kérdések, amelyekre választ szeretnének. A Békéscsabai Napsugár Bábszínház legújabb előadásában fény derül a titokra.
A battonyai könyvtár épülete 1978-ban készült el és költözött mostani helyére. Addig a Községi Könyvtár a művelődési házban működött, de minden szempontból kinőtte helyét, és a település akkori vezetői úgy döntöttek, hogy új épületbe költöztetik, és utána egyszerre látja majd el az iskolai és a közművelődési könyvtár szerepét.
Fiataloknak szóló darabot, Daniel Danis kortárs kanadai szerző Kivi című munkáját tűzi műsorra a Budapest Bábszínház: a 14 éves kortól ajánlott előadást február 21-én mutatják be.
Zenés-bábos pszichothrillert, Janne Teller dán írónő Semmi című regényének színpadi változatát mutatja be a Budapest Bábszínház kedden. Az ifjúsági előadásban a színészek zenészként is szerepelnek: a produkcióban Quimby-dalok hangzanak el.
Békéscsaba is készül az ünnepre. Vasárnap késő délután meghitt összejövetelre várták az érdeklődőket, aki részesei lehettek az első adventi gyertya meggyújtásának.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés