"BAJNOKSÁG" címkével ellátott hírek
Egyesületünk 2016 júniusától átvette az U19-es utánpótlás csapat felkészítését a Füzesgyarmati SK-tól.
Három forduló ment le az NBII-es bajnokságból, és a csabaiak statisztikusának még nem kellett megnyitnia a házi gólszerzők listáját. A Soroksár optimális ellenfélnek látszott arra, hogy a hazaiak levegyék magukról a góltalanság átkát. Ami végül sikerült is, de az első gól nem hozta meg az első győzelmet, csak az első pontot. Egyébként is, mindössze két percig tudtak örülni a hazaiak, mert ennyi idő telt el a vezető gól és az egyenlítő gól berúgása között.
A bajnokság előtt megtartott szurkolói találkozón a csapat játékosai és vezetői egyértelműen fogalmaztak: csak két eredmény fogadható el a bajnokság végén, az első vagy a második helyezés. Az együttes elhatározott szándéka, hogy egy éven belül visszakerüljön a legmagasabb osztályba. Az odavezető utat kizárólag a győzelem építőköveiből lehet kiépíteni. Két győzelem helyett eddig két vereség került a csabaiak neve mellé a tabellán. Nem csak a vereségek, a pályán történtek sem mutattak az NBI irányába…
„Le style est lhomme même” – a stílus maga az ember. Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja mondta ezt 1733-ban, akadémiai székfoglalóján, és a mondat a mai napig érvényes, sőt, ma talán még jobban, mint Buffon korában. A francia természettudós tudta, hogy mit beszél. Mint ahogyan tudták, hogy mit beszélnek a Békéscsaba 1912 Előre FC vezetői, új és régi játékosai a Kórház utcai stadion állóhelyi lelátójának A - szektora előtti oldalvonal mellett berendezett asztalainál szemben ülve a drukkerekkel.
Szeghalom. A világ első Grand Prix (Nagydíj) típusú versenyét 1906. június 26-27-én rendezték meg Franciaországban. A Le Mans – Saint Calais – Ferté Bernard országúton kijelölt, nagyjából háromszög alakú pálya 103,18 km-es távolságát hatszor kellett naponta megtenni.
Nehéz olyan mérkőzésen érdemeleges eseményt feljegyezni, amelyiken az egyik csapatnak az önbecsülés megtartásán kívül nincs más célja. Persze lehetne, ha mondjuk a valós tétért játszó csapat emlékezeteset produkálna. Békéscsabán az Előre Loki meccsen a DVSC gyakorlatilag az ezüstéremért küzdött, az élvonaltól az előző fordulóban kiesett Előre pedig egy tisztességes búcsút akart produkálni.
A két csapat dobogón elfoglalt helyezéséből és a két csapat lehetőségeiből akár jó meccs is kerekedhetett volna, de nem kerekedett. A Debrecen játékán egyáltalán nem lehetett érezni, hogy győzelemre játszik, pedig nekik csak győzelem esetén járt volna ezüstérem.
A közelmúltban Békéscsabán jártunk óvodások számára meghirdetett sakk bajnokságon.
Az igazság pillanatára még várni kell, de már nem sokáig, mire eljön a május elseje, addigra a kiesőjelöltek aranyháromszögében Felcsúton, Angyalföldön és Békéscsabán is véget érnek a spekulációk. Egy városban az öröm, a másik kettőben a bánat biztos tudatával élnek majd tovább a futballhoz kötődő emberek. A Békéscsaba, Vasas mérkőzés keddi döntetlenje az égvilágon semmit nem változtatott a mérkőzés előtti állapotokon. És, ha a Felcsút ma (szerdán) nyerni tud az MTK ellen, akkor papíron ő kerül a legrosszabból a legjobb pozícióba a három kiesőjelölt közül, hiszen 28 pontjával feljön a tízedik, míg a Békéscsaba visszakerül az utolsó helyre, amely pontosan annyit ér, mint a Vasasnak az utolsó előtti.
Azonos pontszám, azonos helyezés, azonos célok, azonos elképzelések. A kiesés elkerüléséért küzdő két csapat az első félidőben megmutatta egymásnak és a szurkolóknak is, hogy miért azonos a sorsuk. Nagyon kiegyenlített, nagyon fegyelmezett és egyben nagyon óvatos játékot láthatott a szépszámú publikum, dacára annak, hogy a két csapat összeállítása előzetesen támadójátékot ígért mind a két oldalon. Kezdőcsapatokban mind a két edző négy csatárt jelölt a kezdőbe. Ami elmaradt az első félidőben, az megjött a másodikban. Lettek gólok, lettek izgalmak, lett kimaradt tizenegyes. A mérkőzés végén a helyzet ugyanaz maradt, mint az elején. A két csapat továbbra is azonos pontszámmal, azonos célokkal éli életét.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft