"BAKONDI GYÖRGY" címkével ellátott hírek
Radikálisan romlott a belbiztonsági helyzet az elmúlt két és fél évben Európa-szerte, ezzel szemben Magyarországon mind a nemzet-, mind a közbiztonság javult - jelentette ki Bakondi György a "Soros-tervről" indított nemzeti konzultációs lakossági fórumon a Békés megyei Gyomaendrődön szerdán.
A határőrizet fenntartása alapvető nemzeti érdekünk - szögezte le a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
A szolidaritásnak az európai határok védelménél is érvényesülnie kell - mondta Bakondi György szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozót megelőzően újságírók előtt.
Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a huszonnegyedik órában vagyunk ahhoz, hogy a nemzetállamok nyomására az Európai Unió is változtasson bevándorláspolitikáján és megállítsa az illegális migránsok korlátlan beáramlását.
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a határ szigorú védelme nélkül nem lehet garantálni az unió biztonságát.
Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
Semmi nem indokolja, hogy szigorítsák a magyar-román határ védelmét, így kerítés sem lesz ott - mondta Bakondi György szombat este az M1 aktuális csatornán.
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint új migrációs útvonal van kialakulóban, amely kelet felől közelíti meg az Európai Uniót.
Bakondi György szerint lassuló intenzitása volt a migrációnak 2016-ban az egy évvel korábbihoz képest.
Magyarország továbbra is figyelemmel kíséri a bevándorlási helyzetet, különös tekintettel a Törökországba érkező és onnan új útvonalon elinduló migránsok mozgását - erről Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.