"BALESETMEGELŐZÉS" címkével ellátott hírek
Országos sebességellenőrzési akciót tart a rendőrség egész héten. Az a cél, hogy kiszűrjék azokat a sofőröket, akik a gyorshajtás miatt veszélyt jelentenek az utakon. A külföldre indulóknak is érdemes jobban odafigyelni a sebességre, ugyanis nem csak itthon, hanem Európa-szerte fokozott ellenőrzést tartanak.
A közlekedőket segítő országos akcióra hívták fel a figyelmet a rendőrök Békéscsabán.
Vezetés közben veszélyes mobiltelefont használni. Erre igyekezett felhívni a figyelmet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az egyik békéscsabai középiskolában tartott rendezvényén.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek megelőzése érdekében a közlekedők együttműködését kéri.
Autóbuszvezetők és vendéglátóhelyeken dolgozók is csatlakoztak Békés megyében a rendőrség láthatóság fontosságát hangsúlyozó kampányához. Fényvisszaverő mellényt adnak a külterületen gyalog, illetve kerékpárral közlekedőknek.
Egy poszt, egy komment, egy keresés, egy sms, egy lájk sem ér meg annyit, hogy kockára tegyük érte az életünket - üzeni az AT&T társadalmi célú reklámja, amely művészi igénnyel, bár sokkolóan mutatja be, milyen kevésen múlik, hogy bekövetkezzen egy tragédia.
A nyári vakáció ideje alatt a szülőknek fokozottabban kell figyelniük a gyerekekre - hangsúlyozta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) autópálya-felügyeleti és baleset-megelőzési osztályának vezetője szerdán Budapesten, egy X. kerületi általános iskolában tartott sajtótájékoztatón.
A „Közlekedik a család” országos verseny Békés megyei döntőjén 17 család vett részt - írja a police.hu.
Az ünnepnapokon a rendőrség nagy hangsúlyt fektet az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból való kiszűrésére - írja a police.hu.
Idősek nyüzsögtek azon a rendezvényen, amit éppen róluk, nekik szervezett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága. A közlekedés kockázatai rájuk is vonatkoznak, de míg például a gyerekek, fiatalok esetében a tapasztalatlanság a fő ok, addig az időseknél a lassuló reflexek. A kampánysorozatban a fő cél a közlekedők biztonságának erősítése.
Hírek