"BALETT" címkével ellátott hírek
Picasso és a tánc címmel nyílt kiállítás a párizsi Garnier Operában, ahol a spanyol festőművésznek mintegy 130 alkotása, dokumentuma, fotója, általa tervezett jelmezek és balettelőadások díszletelemei láthatók.
Monumentális díszleteket és különleges látványvilágot felvonultató, újszerű Diótörő-produkciót láthat a közönség a Győri Balett előadásában karácsonykor a Papp László Sportarénában - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.
A japán Mariko Kida és az orosz Polina Szemionova kapta idén a legjobb balerinának járó Benois de la Danse-díjat; a balettvilág Oscar-díjaként emlegetett elismerést első alkalommal vehette át japán táncos.
Életének 71. évében szombaton elhunyt Nagy Iván balettművész, a Magyar Nemzeti Balett főtanácsadója - közölte a Magyar Állami Operaház vasárnap az MTI-vel.
A Szegedi Kortárs Balett előadásában januárban ismét látható volt a társulat nagy elismeréssel fogadott legújabb bemutatója, a Rítus. Január 10-én és 11-én a kisszínház tűzte műsorára a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkcióját.
A Diótörő és Hattyúk tava című előadással ismét Magyarországra érkezik a Kiev City Ballet. A november végén induló turnén csaknem 40 alkalommal lép fel a társulat.
Elhunyt a Magyar Állami Operaház volt táncos-koreográfusa, László Péter. A balettművészt 59 éves korában, kedden érte a halál - olvasható a dalszínház honlapján.
A tavalyi sikeres szabadtéri évnyitó után idén ismét lezárják az Andrássy út Magyar Állami Operaház előtti szakaszát, mert ma a közönség itt kísérheti figyelemmel a dalszínház Wagner 200 című eseményét.
A 98 éves korában Fernando Alonsót a Kubai Nemzeti Színház előcsarnokában ravatalozzák fel, majd a havannai Colón temetőben helyezik végső nyugalomra.
A Magyar Állami Operaház fiatal táncművészei szerepeltek a velencei La Fenice operaházból az olasz televízióban közvetített újévi koncerten. Giuseppe Verdi Attila című operájának nyitányára táncoltak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft