"BALKEZESSÉG" címkével ellátott hírek
Összefüggést mutatott ki a balkezesség és az alacsony születési testsúly között egy finn, holland és japán szakemberekből álló kutatócsoport, amely az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) publikálta eredményeit.
Német kutatók megfejtették, miért előnyösebb a balkezesség és a ballábasság az asztalitenisz, a baseball és a krikett játékosai körében.
A balkezesek egyesülete továbbra is igen gyakran tapasztalja azt, hogy szülők és tanárok megpróbálják átszoktatni a balkezes gyerekeket a jobb kezük használatára, holott a pedagógusok tudják, hogy ez veszélyes kísérlet.
„Szép kezedbe vedd a kanalat!” – hallottuk nem egy alkalommal anyukák, dajka nénik vagy óvó nénik intelmét, amikor arra próbálták rávenni az apróságokat, hogy a jobb kezüket használják. Amelyik gyerkőcnek a jobb keze a domináns, és még csak próbálgatja a kanállal evést, helytálló a figyelmeztetés, amelyik kicsi viszont bal kézzel az ügyesebb, annál hiába az intelem, ő bizony a bal kezét fogja használni. Augusztus 13-án a balkezeseket ünnepeljük.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó