"BAMAKO" címkével ellátott hírek
Egy amerikai állampolgár is életét vesztette a bamakói Radisson Blu szálloda elleni terrortámadásban - közölte helyi idő szerint péntek este a washingtoni külügyi tárca.
Tizenhat nap telt el a budapesti indulás óta, ebből tizenhárom napot Afrikában autózott a mezőny, és február 9-én, a terv szerint, meg is érkezett Bissau-Guinea fővárosába, Bissauba. Az autók áthaladtak a célkapun, este pedig elkezdődött a karnevál. Mert hatalmas esemény a rally befutója Bissauban.
Az afrikai utazók közelednek a célállomás felé. Elhagyva Mauritániát Szenegálban folytatták útjukat. A hir6.hu tudósítói csak itt, a 11. napon találkoztak Magyarország legfeketébb celebjével, Fekete Pákóval, aki szintén részt vesz a versenyen, és megállapították, hogy őt Afrikában senki sem bámulja meg úgy, mint őket, és azt is észrevették, hogy a gyerekek és koldusok sem szekálják halálra ajándékért, pénzért könyörögve... Egyébként a sivatag pontosan ugyanolyan Szenegálban is, mint Marokkóban vagy Mauritániában volt. Az élet európai szemmel nézve értelmezhetetlen. Például a húskereskedések látványa egészen elképesztő. Általában a nyomor jellemzi az ottaniak életét, bár ott is vannak nagyon gazdag emberek. A nyomor és a csillogás nem válik el élesen, közvetlenül egymás mellett élnek a szegények és gazdagok. Az utazók kiosztották az első adományokat is.
A HATODIK NAP: RABAT, 2013. JANUÁR 30. SZERDA: a vasárnapi (január 27.) jelentkezés óta eltelt három nap. A rally mezőnye és a karitatív konvoj Tanger kikötőjében szállt partra Afrikában, majd megérkezett Rabatba. Innen küldték internetes naplójuk újabb lapjait a hir6.hu tudósítói, a békéscsabai Szabó István és fővárosi kollégája Megay Róbert.
A RAJT NAPJA: JANUÁR 25. PÉNTEK. A fővárosi Kongresszusi Központ elől indult útjára a 8. Budapest-Bamako. A magyar szervezésű maratoni tereprallyn 40 ország 380 indulója vesz részt. A rajt helyszínén az évek során most változtattak először a szervezők. A Kongresszusi Központ elől indult hosszú útjára a fapados Dakarként is ismert flúgos futam.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft