"BANKAUTOMATA" címkével ellátott hírek
Az elmúlt napokban ismét sokan osztják meg Facebookon azt a felhívást, amely egy vészhelyzetekben használható titkos trükköt oszt meg a bankkártya-tulajdonosokkal. Sajnos hiába – még ha van is némi alapja a pletykának.
A bankok által üzemeltetett, bankjegybefizetésre alkalmas készpénzautomaták (ATM-ek) száma rendkívül dinamikusan emelkedett az utóbbi években – tudta meg a Magyar Idők a Magyar Nemzeti Banktól (MNB).
Egyre népszerűbbek a banki ügyfelek között a készpénzbefizetésre alkalmas bankautomaták (ATM-ek), a nagy fiókhálózattal rendelkező kereskedelmi bankok közül az Erste Bank Hungary, az OTP és a K&H Bank is jelentős fejlesztéseket hajt végre ezen a területen.
Nekem még jó volt a borítékos rendszer. Tudod, amikor még a kilencvenes években (meg főleg előtte) minden hó harmadikán sorba álltunk Bérszámfejtő Juditkánál a fizóért. És olykor lopva-lopva belekukkanthattunk a másik tasakjába. Sőt még moroghattunk is, hogy neki miért vastagabb. Ráadásul Kávéfőző Marika mindig minden összegről tudott – de hát ugye ez volt a dolog bukéja. Tehát a ’90-es évek közepe-végéig ez a szerkezet gurult: a borítékos gázsi.
A bankkártyatulajdonosok védelmének növelésre arcvonásokat felismerő bankautomatát mutattak be Kínában, ami a világ első ilyen berendezése - számolt be az eseményről a kínai sajtó.
Törvénybe foglalták a 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételt. A szakértő azonban óvatosságra inti a kártyahasználókat, mert a magasabb limit a tolvajoknak is kedvezhet.
Szakértők szerint évente akár 40 ezer forintot is megtakaríthatnak a családok az ingyenes készpénzfelvétellel. Aki ezt január 20-ig megteszi, az februártól már havonta kétszer, összesen 150 ezer forintig díjmentesen juthat a pénzéhez a bankja pénztáránál vagy ATM-en keresztül - írta a hirado.hu.
A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOR) szerint lehetővé kell tenni, hogy választani lehessen a munkabér készpénzben történő kifizetése vagy bankszámlára utalása között.
Újabb jó tanács szeli át az étert, és első olvasatra még igaznak is tűnhet az, amit javasolnak. De amint alaposan belegondol az ember, rájön, hogy butaság az egész.
Bankjegykiadó automatának vélhették egy étterem zenegépét tolvajok, és fáradságos munkával ellopták.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés